Elia Viviani, Dani Moreno, Simon Clarke, Vincenzo Nibali, Innsbruck
Dani Moreno - foto: Sirotti
woensdag 21 maart 2018 om 20:00

Elia Viviani, Dani Moreno, Simon Clarke, Vincenzo Nibali, Innsbruck

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over schuldgevoelens van Elia Viviani, een volle ziekenboeg van EF Education First-Drapac en Nibali in Oostenrijk.

Elia Viviani had wat goed te maken na Milaan-San Remo

Na een ietwat teleurstellende Milaan-San Remo, waarin hij negentiende werd, voelde Elia Viviani zich schuldig. Hij vond dat hij vandaag in de Driedaagse Brugge-De Panne wat goed te maken had. “Ik voelde me ook nog wat schuldig na Milaan-Sanremo. Mijn negentiende plaats was niet het resultaat dat ik wilde, zeker niet na het vele werk van de ploeg. Vandaag wilde ik het wel afmaken, en het team bedanken met een overwinning”, reageert de Italiaan in het flashinterview van Sporza. “In België winnen voor een Belgische ploeg is speciaal. Het is mijn eerste zege in Europa dit jaar, ik had wel al gewonnen in Australië en het Midden-Oosten. Het is ook een goed begin van de komende belangrijke weken voor onze ploeg.”


Domper voor Moreno: geen heuvelklassiekers

Dani Moreno is een van de renners in de lappenmand van EF Education First-Drapac. De Spanjaard is anderhalve week geleden geopereerd aan een ontwrichtte schouder die hij opliep in Tirreno-Adriatico en kan nog steeds niet trainen. Hij moet nog twee weken veel rust houden en kan dan beginnen met lichte trainingen, geeft de ploeg aan. Verwacht wordt dat de rentree pas over zeven weken plaatsvindt. Hierdoor kan Moreno zijn geliefde Ardense klassiekers niet rijden. “Mijn arme fiets staat in een andere kamer, niet in staat om iets te doen. Ik moet geduldig zijn. Het is niet gemakkelijk, maar dit zijn de gevolgen van deze blessure”, zegt de Spaanse klimgeit.


Clarke enkele weten out met gebroken rugwervels

EF Education First-Drapac is ook met een update gekomen over de toestand van de renners die een blessure opliepen in Milaan-San Remo. Simon Clarke brak bij een crash drie wervels in zijn rug. Het gaat in zijn geval om dwarsuitsteeksels van de wervels. Dit zijn aanhechtingspunten voor spieren en banden in de rug. Hij staat enkele weken aan de kant.


De Italiaanse bondscoach Davide Cassani – foto: Sirotti

Cassani verkent WK-parcours met Nibali

Vincenzo Nibali gaat donderdag en vrijdag alvast een blik werpen op het WK-parcours in Innsbruck. De winnaar van Milaan-San Remo is door bondscoach Davide Cassani uitgenodigd om naar Oostenrijk te komen, meldt de bond. Ook Franco Pellizotti, ploeggenoot van De Haai van Messina bij Bahrain Merida, en BMC-renner Alessandro De Marche reizen mee. Op zondag 30 september staat voor het eerst sinds jaren weer een heus klim-WK op het programma, met – zoals verwacht kan worden in het Alpenland – de nodige beklimmingen.


Materiaalzone Review: De Specialized S-Works Evade II

In 2013, toen de aero helmen steeds populairder werden, kwam Specialized met de Evade. Een aero helm, maar wel met ventilatiegaten. Als snel reed een groot deel van het peloton rond met deze helmen die door middel van vijftien openingen het hoofd zo koel mogelijk moest houden. De helm hield lang stand, want het duurde maar liefst vijf jaar voordat Specialized met een nieuwe versie kwam. Materiaalzone test de nieuwe Specialized S-Works Evade II.


 Buikgriep hield Wesley Kreder uit De Panne

Wesley Kreder moest vandaag de Driedaagse Brugge-De Panne aan zich voorbij laten gaan. De 27-jarige renner van Wanty-Groupe Gobert was anderhalve week geleden nog de beste Nederlander in de Ronde van Drenthe, maar moest enkele dagen later met buikgriep opgeven in de Handzame Classic. Daarvan is hij nog niet helemaal hersteld, waardoor hij zijn focus noodgedwongen moest verleggen. “Proberen zo snel mogelijk fit te worden voor Gent-Wevelgem aanstaande zondag, zodat ik de ploeg nog kan bijstaan”, meldde hij op Twitter.


Zieke Dideriksen geeft verstek voor Driedaagse Brugge-De Panne

Amalie Dideriksen verschijnt morgen niet aan de start van de Women’s World Tour-koers Driedaagse Brugge-De Panne. De wereldkampioene op de weg van 2016 is ziek. “Erg jammer dat ik dit moet missen”, schrijft ze op haar social media. “Ik blijf nog een paar dagen langer in Denemarken en hopelijk sta ik zondag aan de start van Gent-Wevelgem. Veel succes voor mijn ploeggenoten van Boels-Dolmans.”


Titelverdedigers De Ketele-De Pauw keren terug in finale Six Day Series

Kenny De Ketele en Moreno De Pauw keren terug in de finale van de Six Day Series op Mallorca. Dat onthulde de organisatie van het evenement, dat in tegenstelling tot een echte zesdaagse een eendagswedstrijd is. De Belgen bleven vorig jaar Torres-Mora en Havik-Stroetinga voor en verdedigen dus op 14 april hun titel. In het tussenklassement dat is opgemaakt na de zesdaagses van Londen, Berlijn en Kopenhagen staan zij aan de leiding, maar als koppel winnen in die drie wedstrijden die meetellen om het klassement van de Six Day Series deden zij nog niet.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
21 maart 2018 20:12
Valverde en Nibali zijn voor mij de favorieten voor het WK. De Colombianen, Nederlanders, maar ook de Fransen zullen het goed moeten spelen waarbij ze 1 of 2 man vooruit moeten zien te krijgen.
21 maart 2018 20:13
Weet Nibali nog niet dat het WK van Innsbruck in Oude Pekela gehouden wordt?
21 maart 2018 20:17
Kwiatkowski, De Colombianen, Bardet, Landa en onze eigen Dumoulin zie ik anders ook echt niet kansloos op dit parcours
21 maart 2018 21:38
Nibali, Valverde, Kwiatkowski, Alaphillipe, D. Martin. Dat zijn voor mij de logische namen gezien de eendagswedstrijden de afgelopen jaren. Maar er zijn zoals altijd genoeg outsiders.
21 maart 2018 22:59
Thomas de Gendt
22 maart 2018 11:40
Benoot, Wellens & Teuns! Met Hermans, De Plus & De Gendt als knechten E dan Greg omdat je niet anders kan dan die ook mee te nemen...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.