Elia Viviani: “Dit was een van de vijf klassiekers die ik nog wilde winnen”
foto: Cor Vos
zondag 4 augustus 2019 om 19:41

Elia Viviani: “Dit was een van de vijf klassiekers die ik nog wilde winnen”

Elia Viviani rondde uitstekend voorbereidend werk van zijn ploeggenoot Michael Mørkøv af in de Prudential RideLondon-Surrey Classic, waardoor hij zijn achtste overwinning van het seizoen boekte. “Dit was een van de vijf klassiekers die ik nog wilde winnen”, laat de winnaar weten. “Nu is het de beurt aan Gent-Wevelgem en Milaan-San Remo.”

“Tijdens de wedstrijd zagen we dat het niet mogelijk was om een selectie door te voeren, dus zijn we rustig gebleven”, legt Viviani uit. “We hebben onszelf daarna goed georganisserd. Ik ben geconcentreerd gebleven. Ik wilde mijn goede vorm uit de Tour de France meenemen, want mijn conditie was nog goed.”

Die concentratie zorgde er wellicht voor dat Viviani de grote valpartij op twee kilometer van de meet kon ontwijken: “Ik zag het gebeuren. Er ging een coureur van BORA-hansgrohe naar de grond, maar wij reden op dat moment gelukkig aan de rechterkant.”

“Deze zege is het gevolg van teamwork, want Michael (Mørkøv, red.) eindigde zelf ook nog als derde. Dat is heel goed”, zo sluit de Italiaan af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.