Elia Viviani doet plannen voor 2020 uit de doeken
foto: Cor Vos
donderdag 31 oktober 2019 om 19:31

Elia Viviani doet plannen voor 2020 uit de doeken

2019 was een druk jaar voor Elia Viviani. Hij opende zijn seizoen al in januari en hij is nog altijd wedstrijden aan het rijden. Volgend jaar belooft dat niet anders te worden. In gesprek met La Gazzetta dello Sport heeft de snelle Italiaan namelijk zijn plannen voor het komende seizoen ontvouwd. Op het programma staan het klassieke voorjaar, de Olympische Spelen en misschien zelfs twee grote rondes.

Viviani zegt dat hij zijn eerste seizoen in de kleuren van Cofidis zal beginnen in de Tour Down Under. “Vervolgens rijd ik Tirreno-Adriatico, Milaan-San Remo, Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen, waarin ik graag een vrije rol zou hebben.” Daarna zal de regerende Europese kampioen op de weg zich via de Ronde van Frankrijk voorbereiden op de Olympische Spelen, waar hij zijn titel op het omnium wil verdedigen. Ook de koppelkoers staat op zijn verlanglijstje.

Mogelijk komen er nog enkele koersen bij op het programma van de 30-jarige Italiaan. “Parijs-Roubaix is een vraagteken, net als de Giro d’Italia. Ook moet ik nog beslissen over welke koersen ik in februari zal rijden. Dat is de enige maand waarin ik in het verleden fouten gemaakt, dus daar moet ik goed over nadenken.”

Ondanks dat Viviani er al een behoorlijk druk seizoen heeft opzitten is hij nog altijd niet uitgefietst. Dit weekend is Elia Viviani actief op de baan. Een paar dagen nadat hij samen met Simone Consonni de Zesdaagse van Londen op zijn naam wist te schrijven neemt hij deel aan de wereldbekerwedstrijd in Minsk. Hij zal meedoen aan de madison en het omnium. Na de Zesdaagse van Gent zal Viviani kortstondig op de rem trappen om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.