Elia Viviani: “Het beste vervolg op een goed seizoen”
foto: Cor Vos
dinsdag 15 januari 2019 om 08:14

Elia Viviani: “Het beste vervolg op een goed seizoen”

Elia Viviani sprintte iedereen voorbij in de eerste rit van de Tour Down Under. De Italiaan van Deceuninck-Quick-Step voelde extra druk naar aanleiding van de goede prestaties van vorig jaar. “Dit was de beste manier om het succesvolle seizoen te verlengen”, vertelt Viviani na afloop.

De winnaar van achttien koersen in 2018 blikt met oud-wielrenner Jens Voigt terug op de lastige sprint. “We wisten vooraf dat het moeilijk zou worden doordat er veel tegenwind was aan de streep. Met 1 kilometer te gaan had ik het gevoel dat ik niet in de goede positie zat.” Toch schoof Viviani op, met dank aan zijn ploegmaten. “Toen er één renner met wat ruimte voor me reed (Max Walscheid van Sunweb, red.), wist ik dat ik nog kon winnen. Het was een goede zege, de eerste van het jaar. Ik ben er erg blij mee.”

Ook vorig jaar zegevierde de 29-jarige Viviani in Australië. Dat gebeurde toen wel pas in etappe drie. Ook morgen is de Europees kampioen op de ploegachtervolging op de baan gebrand op een goed resultaat. “Als sprinter wil je in iedere vlakke rit presteren”, zegt de snelle man na afloop.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.