Elia Viviani: “Ik verloor mijn positie in de sprint”
foto: Cor Vos
zondag 7 juli 2019 om 07:49

Elia Viviani: “Ik verloor mijn positie in de sprint”

Elia Viviani was in Brussel een van de topfavorieten voor de ritzege en het geel, maar de Italiaan kwam in de eindsprint niet verder dan plaats negen. “Ik verloor wat posities in de laatste twee kilometer. Ik ben natuurlijk teleurgesteld, aangezien de jongens geweldig reden”, zo analyseert Viviani.

Het was een ultieme kans voor Viviani om het geel te bemachtigen, aangezien zijn grote concurrent Dylan Groenewegen ten val kwam met nog anderhalve kilometer te gaan. “Ik zat in Max (Maximiliano Richeze, red.) zijn wiel op twee kilometer van de meet, maar ik verloor wat posities door een chicane.”

“Ik moest vervolgens al eens goed doortrekken om mijn positie weer in te nemen. Die inspanning moest ik op het einde betalen”, aldus Viviani, die ook nog eens werd gehinderd door Caleb Ewan. “Ik verloor door de touché enkele plekken. De jongens reden echt geweldig, maar ik kon het helaas niet afmaken.”

De 30-jarige renner van Deceuninck-Quick-Step blijft echter optimistisch. “We blijven het proberen de komende dagen.” Vandaag zal Viviani diep moeten gaan in de ploegentijdrit in en rond Brussel.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.