Elia Viviani over de Giro 2019: “Zes kansen op een massasprint”

woensdag 31 oktober 2018 om 19:30
Elia Viviani over de Giro 2019: “Zes kansen op een massasprint”

foto: Gian Mattia D'Alberto - LaPresse

Volgens Elia Viviani zijn zes van de 21 Giro-etappes geschikt voor een massasprint. Dat zei hij na afloop van de presentatie van de 102e editie. De Italiaans kampioen van Quick-Step Floors won dit jaar liefst vier etappes en het puntenklassement in La Corsa Rosa. Hij kijkt er dan ook naar uit om opnieuw zijn opwachting te maken in de Giro – met de rood-wit-groene trui om de schouders.

Net als Chris Froome, was Elia Viviani één van de special guests tijdens de presentatie van de Giro d’Italia in Milaan. Ook hij keek vast vooruit. “Ik heb een goed gevoel bij deze Giro: ik ben Italiaans kampioen, de Corsa Rosa eindigt in Verona (Viviani komt uit die regio, red.)… Dit lijkt op de Giro van mijn dromen!”

Hij zag alvast zes kansen op een massasprint. “Ik ga ze zeker verkennen, maar het lijkt het juiste aantal voor mij – dit jaar bijvoorbeeld won ik vier keer en werd ik twee keer tweede. De laatste week zal ongelooflijk zwaar worden voor de sprinters, maar ik kijk uit naar deze Giro met als doel aankomen in Verona, mijn thuisstad.”

Of de puntentrui opnieuw een speerpunt wordt, moet hij nog bespreken met zijn ploeg. “Het wordt erg moeilijk om de Giro van dit jaar te overtreffen, maar ik ga zeker weer mijn best doen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.