Elia Viviani wint eindelijk Tour-etappe: “Dit was het grote doel van het seizoen”
foto: Cor Vos
dinsdag 9 juli 2019 om 18:00

Elia Viviani wint eindelijk Tour-etappe: “Dit was het grote doel van het seizoen”

Elia Viviani won de allereerste échte massasprint van deze Ronde van Frankrijk. Met zijn ritzege heeft de 30-jarige Italiaan van Deceuninck-Quick-Step nu een overwinning geboekt in alle grote rondes (Giro d’Italia, Tour de France en Vuelta a España), waarmee hij zich in een illuster rijtje schaart. “Dit betekent heel veel voor me”, vertelt hij in het flash interview.

“Ik geloof het nog steeds niet”, gaat hij verder. “Dit was het grote doel van het jaar. In Brussel misten we het geel, maar na het kunststukje van Julian Alaphilippe gisteren (maandag, red.) ging er een knop om. Ik moet de ploeg bedanken. Ik hoef alleen maar de laatste 180 meter mijn ding te doen. Michael Mørkøv en Maximilian Richeze zijn echt toppers. Nu heb ik in alle grote rondes een zege!”

De rappe Italiaan was gebrand op de ritzege, omdat het tijdens de openingsetappe van zaterdag in de soep liep. “Toen verloor ik mijn lead out en kon ik niet voluit sprinten. Daar baalde ik van. Maar vandaag deden Michael en Max het perfect. Alexander Kristoff wilde anticiperen en daarna deed Maximilian voor mij de deur op aan de kant van de hekken. Echt super werk!”, aldus Viviani, die volgend jaar uitkomt voor Cofidis.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.