Eliot Lietaer tankt vertrouwen in Bessèges: “Ik ging vol voor winst”
©Cor Vos
zondag 10 februari 2019 om 20:07

Eliot Lietaer tankt vertrouwen in Bessèges: “Ik ging vol voor winst”

De 28-jarige Eliot Lietaer  heeft een verdienstelijke Ster van Bessèges gereden. Zaterdag ging hij vol voor winst, vandaag in Alès eindigde hij tiende in de afsluitende tijdrit. “Ik ben klaar voor de Ronde van Oman.”

Na een jaar vol ellende is Eliot Lietaer – Wallonie Bruxelles – goed aan 2019 begonnen. In de Ster van Bessèges liet de West-Vlaming zich al meteen opmerken. “Toen ik zaterdag na beste een lastige etappe merkte dat heel wat renners op hun tandvlees zaten, koos ik – samen met een paar gezellen – vol voor de aanval. Ik ging echt voor de zege, maar op drie kilometer van de finish werden we teruggepakt. Jammer, want ik voelde me sterk.”

Geen Vlaams openingsweekend
Zondagochtend voelde Lietaer zich ook voldoende gerecupereerd om een sterke tijdrit neer te zetten. “Na acht vlakke kilometers volgde nog een steile helling van twee kilometer. Die verteerde ik vlot, waarna ik uitkwam op een tiende plaats.” Daarmee was Lietaer, na Jimmy Janssens en Sep Vanmarcke, de derde Belg in de daguitslag. Het leverde hem ook een tiende plaats op in het eindklassement.

“Het eerste resultaatje na een prima winter”, besloot Lietaer. “Net als de rest van het team wilde ik er meteen staan in Bessèges. Dat is goed gelukt. De volgende opdracht wordt de Ronde van Oman (16-21 februari).” Geen Belgisch openingsweekend voor Lietaer trouwens. Op 2 en 3 maart staat hij aan de start van respectievelijk de Classic de l’Ardèche Rhône Crussol en de Drôme Classic, twee Franse semiklassiekers.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.