Elizabeth Deignan wint GP de Plouay – Lorient Agglo

dinsdag 25 augustus 2020 om 11:48
Elizabeth Deignan wint GP de Plouay – Lorient Agglo

foto: Cor Vos

Elizabeth Deignan (31) heeft voor de derde keer de damesversie van de GP de Plouay op haar naam geschreven. In een miezerige editie met veel regen en een aantal valpartijen, klopte Deignan haar landgenote Elizabeth Banks in een sprint met twee. Chiara Consonni won de pelotonsprint voor plaats drie.

Miezerig weertje in Bretagne vandaag. De GP de Plouay-Lorient Agglo brak open op veertig kilometer van de finish. Het moment waarop Nederlands kampioene Anna van der Breggen overigens afhaakte. De Nederlandse was gisteren nog Europees kampioene tijdrijden geworden.

Wel op de afspraak met nog meer dan een uur koers voor de boeg:  Jip van den Bos en de Britse dames Lizzie Deignan en Elizabeth Banks. De drie bundelden de krachten, net na een val in het peloton. Maar voor Van den Bos mocht het niet zijn. De Boels-Dolmans renster verslikte zich in een bocht, ging tegen de grond en werd opnieuw opgeslorpt door het peloton.

Van Vleuten
Terwijl dat peloton zich stilaan weer herenigde, liep het duo Deignan-Banks meer dan een minuut uit. Met nog twee plaatselijke ronden te gaan, geen vrouw overboord. En al zeker niet toen in schuifjes een groep van negen tegenaanvallers ontstond: Demi Vollering, Annemiek van Vleuten, Amy Pieters, Grace Brown, Mikayla Harvey, Mavi Garcia, Tanja Erath, Elisa Longo Berghini, Cécile Utrupp Ludwig en Liane Lippert.

Maar alleen wanneer Annemiek van Vleuten op de hellinkjes de forcing voerde, werd de achterstand op het duo verkleind. De wereldkampioene zorgde er in haar eentje voor dat de minuut werd gehalveerd. Maar toen Van Vleuten het voor bekeken hield, liep die snel weer op richting de minuut. Zo werd halverwege de slotronde duidelijk dat Deignan en Banks onder elkaar zouden uitmaken wie met de overwinning naar huis mocht.

foto: Cor Vos

Sprint met twee
In die sprint stond geen maat op Deignan. De achtervolgers werden in volle finale nog opgeslokt door het peloton. Het was de Italiaanse Chiara Consonni die de sprint voor de derde podiumplaats won, voor Marta Bastianelli.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.