Ellen van Dijk: “Een tijdrit van zestien kilometer, daar leek het echt op”

woensdag 3 april 2019 om 19:58

Ellen van Dijk volgde vandaag zichzelf op indrukwekkende wijze op als winnares van Dwars door Vlaanderen. Op zestien kilometer van de meet versnelde ze uit de sterke kopgroep om vervolgens naar de finish te soleren in Waregem. Na afloop kon ze dan ook haar geluk niet op.

“Ik geloof dat dit vanaf nu mijn favoriete wedstrijd is”, stamelde Van Dijk na haar tweede succes op rij in deze Vlaamse voorjaarsklassieker.Op de Knokteberg, de tweede klim van de dag, was ze weggereden met nog tien rensters, waarvan ook haar ploeggenote Elisa Longo Borghini deel uitmaakte. “Ik wist dat er veel snelle vrouwen waren in de kopgroep, dus ik moest wel aanvallen.”

In de finale begonnen dan de beschietingen in de kopgroep, maar een uitstekend geplande aanval van Van Dijk op zestien kilometer van de meet bleek beslissend. “Ik zag dat iedereen aan het afzien was en dat was het perfecte moment om te gaan. Natuurlijk had ook ik het moeilijk, maar toch slaagde ik er in nog wat dieper te gaan.”

‘Het perfecte scenario’
“Het was als een tijdrit van zestien kilometer, daar leek het echt op”, blikte ze terug. “Het was het perfecte scenario, omdat ik Elisa achter me had en daar weer achter reed Lotta (Lepistö) in de volgende groep. Ik voelde me al goed de afgelopen koersen en ben erg blij dat ik het vandaag kon afmaken.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.