Ellen Van Loy moet crossweekend laten schieten wegens knieblessure
foto: PhotoPress.be
donderdag 13 december 2018 om 18:12

Ellen Van Loy moet crossweekend laten schieten wegens knieblessure

Ellen Van Loy zal komend weekend niet aan de start staan van de crossen in respectievelijk Antwerpen en Zonhoven. Dit laat haar ploeg Telenet Fidea Lions weten in een persbericht. De veldrijdster kwam afgelopen zondag zwaar ten val in de Druivencross van Overijse.

De 38-jarige Van Loy reed samen met de Britse Nikki Brammeier op kop, toen haar fiets weggleed op een uitstekende wortel. Ze viel zodoende met haar hele lichaam op haar rechterbeen. Kermend van de pijn werd ze vervolgens afgevoerd.

Medisch onderzoek wees aanvankelijk uit dat de veldrijdster een kneuzing van de gewrichtsbanden had opgelopen. Ze moest echter ook nog een echo ondergaan. Na verder onderzoek is de definitieve schade aan het licht gekomen: een partiële scheur van de mediale band.

Vrije val in de klassementen
Hierdoor moet Van Loy passen voor de crossen in Antwerpen én Zonhoven. Antwerpen maakt onderdeel uit van de DVV Verzekeringen Trofee, terwijl Zonhoven de vijfde manche is van de Superprestige. Van Loy stond goed in zowel de DVV Trofee (2e) als de Superprestige (7e), maar zal nu flink wat terrein moeten prijsgeven. Het is nog niet bekend wanneer ze haar comeback kan maken.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.