Ellen Van Loy onzeker voor crossen in Hamme en Hoogerheide
foto: Cor Vos
donderdag 20 januari 2022 om 18:02

Ellen Van Loy onzeker voor crossen in Hamme en Hoogerheide

Het is maar de vraag of we Ellen Van Loy aankomend weekend in actie zullen zien in het veld. De renster van Vondelmolen-De Ceuster kwam deze week op training ten val en is onzeker voor de crossen in Hamme en Hoogerheide.

Het veldritcircus strijkt komende zaterdag neer in Hamme voor een nieuwe manche van de X20 Badkamers Trofee. Een dag later staat in het Nederlandse Hoogerheide de laatste Wereldbeker van het seizoen op het programma. Van Loy hoopt op tijd klaar te zijn voor de crossen in Hamme en Hoogerheide, maar heeft momenteel veel pijn aan haar schouder.

“Met een crosstraining afgelopen woensdag ben ik hard tegen de grond gegaan”, doet de 41-jarige veldrijdster haar verhaal. “Met enorm veel pijn aan mijn schouder tot gevolg. Ik hoop absoluut te kunnen starten zaterdag, maar het is nog afwachten.

Van Loy, oud-renster van Baloise Trek Lions, is zowel renster als coach bij Vondelmolen-De Ceuster. Ze hoeft zich overigens niet druk te maken over het aanstaande WK veldrijden: ze is door bondscoach Sven Vanthourenhout niet geselecteerd voor de mondiale titelstrijd in Fayetteville.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.