Elmar Reinders loopt kniekwetsuur op
Foto: Marcel Koch
donderdag 22 oktober 2015 om 16:29

Elmar Reinders loopt kniekwetsuur op

Pech voor Elmar Reinders. De 23-jarige Drent moest woensdag onder het mes wegens een beschadiging aan zijn meniscus. Naar verwachting is de renner van Jo Piels zo’n twee weken uit de running. “Gelukkig in mijn rustperiode”, vertelt hij aan WielerFlits.

Ongeluk in een klein hoekje
Het onheil vond op knullige wijze plaats. “Ik kon er niets aan doen”, schets de onfortuinlijke Emmenaar het beeld. “Ik verstapte me op het werk. Ik draaide om, maar mijn voet bleef staan. Gewoon pech gehad, zeg maar.” Al snel werd duidelijk dat Reinders’ meniscus een opdoffer had gehad. “Een stuk van de meniscus zat klem in de knie. Daar hebben ze een stukje vanaf gehaald. Er zat ook een beschadiging op mijn kruisband, maar dat was verder niet erg.”

Geluk bij een ongeluk
Hoewel de blessure voor nu even vervelend is, komt Reinders er relatief goed vanaf omdat het net buiten het seizoen valt. “Ik mag mijn knie nu twee dagen niet belasten. Daarna weer wat voorzichtig lopen en naar de fysiotherapeut. In totaal ben ik een week of twee kwijt, denk ik. Ze zijn wel in de knie aan het snijden geweest natuurlijk. Wat voor gevolgen het heeft voor mijn seizoensopbouw? Niet. Ik heb vorige week dinsdag nog mijn laatste koers gereden. Ik zat sowieso in mijn rustperiode. Het is even afwacht hoe en hoe snel het herstelt, maar in principe moet het me niet in de weg zitten.”

Nog een seizoen jagen op een profcontract
Reinders kan tevreden terugkijken op 2015. Hij werd achter Twan Castelijns tweede in de hernieuwde Topcompetitie en wist in dat klassement de Ster van Zwolle te winnen, evenals dichte ereplaatsen in de Dorpenomloop van Rucphen (derde), Arno Wallaard Memorial (vierde), de Zuid-Oost Drenthe Classic (zevende), de Ronde van Limburg (zesde) en de klimtijdrit op de Camerig (tiende). Toch waren die prestaties niet voldoende om een plekje bij een profformatie te bemachtigen. “Er is niets concreets geweest. Er heeft wel wat op de achtergrond gespeeld, dus ga ik komend jaar nog een seizoen alles geven om een profcontract af te dwingen. Ik vind fietsen nog veel te leuk!”

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
22 oktober 2015 17:49
Verdient ook een profcontract vind ik
22 oktober 2015 19:50
Viel toch wel ver terug dit seizoen.
22 oktober 2015 21:39
Gewoon een hele goeie renners. Daar heeft komt piels er meer van.
23 oktober 2015 07:45
Komkommertijd in wielerland met dit soort nieuws.
23 oktober 2015 09:18
@lucatony +1

Om te reageren moet je ingelogd zijn.