Elmar Reinders wint jubileumeditie van Zuidenveld Tour
foto: Léon van Bon/Topcompetitie
zaterdag 30 april 2016 om 16:48

Elmar Reinders wint jubileumeditie van Zuidenveld Tour

Elmar Reinders heeft de 25e editie van de ZODC Zuidenveldtour gewonnen. De 24-jarige renner van Jo Piels versloeg na een koers van 204 kilometer tussen Dalen en Nieuw Amsterdam zijn medevluchter Taco van der Hoorn (Join-s|De Rijke).

Op de kasseiwegen in Drenthe brak het peloton al snel in meerdere stukken uiteen. Uit een voorste groep van een kleine dertig man wisten Van der Hoorn (Join-s|De Rijke) en Reinders (Jo Piels) zich los te maken. De twee doken met een voorsprong van een minuut het laatste rondje van vijftien kilometer in. Een klein groepje zette de achtervolging nog in, maar kwam geen meter dichterbij.

In de finishstraat trok Reinders uiteindelijk aan het langste eind. Hij volgt op de erelijst Jeff Vermeulen op. Reinders werd vorige week nog tweede in de Arno Wallaard Memorial achter Maarten van Trijp en mag nu dus alsnog zijn eerste UCI-zege van het seizoen vieren.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
30 april 2016 16:58
Beter bekend als de Zuid-Oost Drenthe Classic. Had nog nooit van deze naam genoemd. Reinders lijkt me toch een renner die volgend jaar naar Roompot zal gaan, prima renner!
30 april 2016 17:26
Snap sowieso niet waarom Reinders nog steeds niet bij de profs fietst, heeft vorig jaar toch wel ruimschoots laten zien dat hij het aan kan
30 april 2016 17:37
Vorig jaar zakte Reinders helemaal weg in het 2e gedeelte van het seizoen. Reed geen deuk meer in een pak boter. Hopelijk voor hem gaat het dit seizoen beter. Als hij zo door blijft gaan, dan komen de profploegen vanzelf.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.