Emanuel Buchmann, Brussels Universities Cyclocross, Tour Colombia
foto: Cor Vos
woensdag 18 december 2019 om 20:00

Emanuel Buchmann, Brussels Universities Cyclocross, Tour Colombia

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Emanuel Buchmann, de Brussels Universities Cyclocross en de Tour Colombia.

Buchmann Duits wielrenner van het jaar

Emanuel Buchmann is uitgeroepen tot Duits wielrenner van het jaar. Bij de verkiezing onder lezers van RadSport en RennRad kreeg de nummer vier van de Tour de France 27,1 procent van de stemmen. Daarmee deed hij het beter dan ploegmaat Pascal Ackermann (21,4%) en kunstfietser Lukas Kohl (12,5%). Buchmann volgt Maximilian Schachmann op, die vorig jaar de eretitel verdiende. Baanrenster Franziska Brauße werd verkozen tot beste wielrenster.


Winnaar cross Brussel wint hoogtestage

Normaal gezien krijgen winnaars in het veldrijden een bos bloemen en een flinke cheque, maar de Brussels Universities Cyclocross tilt de beloning bij een zege naar een heel nieuw niveau. Omdat het parcours van de cross over het terrein van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) loopt, krijgen de winnaars bij de elitemannen en -vrouwen elk een hoogtestage cadeau in de VUB klimaatkamer met begeleiding door het BLITS (Brussels Labo voor Inspanning en Topsport).

Ook aan de winnaars bij de junioren en beloften is gedacht: zij krijgen elk een jaar gratis studeren aangeboden met begeleiding binnen het topsport- en studieprogramma van de VUB. Organisator Golazo en titelsponsor DVV Verzekeringen bieden alle studenten, alumni en personeelsleden van de universiteit een gratis ticket aan voor de veldrit, die vorig seizoen werd gewonnen door Mathieu van der Poel en Ceylin del Carmen Alvarado.

De Brussels Universities Cyclocross, die meetelt voor de DVV Trofee, staat gepland voor zondag 5 januari.


Zes WorldTour-teams in Tour Colombia

De Tour Colombia 2.1 heeft bekendgemaakt welke zes WorldTour-teams over een kleine twee maanden aan de start staan van de rittenkoers. Team Ineos (toen nog Team Sky) won vorig jaar de eerste editie met Egan Bernal en greep afgelopen editie nipt naast de eindoverwinning met Iván Ramiro Sosa. De Britse formatie heeft opnieuw haar komst toegezegd en Bernal zou weer de kopman zijn bij de ploeg.

Ook Movistar (met Juan Diego Alba, Einder Rubio en Carlos Betancur), EF Education First (Daniel Martínez en Sergio Higuita) en UAE Emirates (Sebastián Molano) brengen hun thuisrenners aan het vertrek. Deceuninck-Quick Step en Israel Start-Up Nation, de nieuwkomer in de WorldTour, zijn het vijfde en zesde team uit de WorldTour in de rittenkoers. Astana en Miguel Ángel López, afgelopen jaar de winnaar, ontbreken.

De Tour Colombia wordt gehouden van 11 tot en met 16 februari.

WorldTour-teams in Tour Colombia 2020
flag-be Deceuninck-Quick Step
flag-us EF Education First
flag-il Israel Start-Up Nation
flag-es Movistar
flag-gb Team Ineos
flag-ae UAE Emirates

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.