Emanuel Buchmann en BORA-teammanager Ralph Denk zien Tour achter gesloten deuren wel zitten

woensdag 1 april 2020 om 12:54
Emanuel Buchmann en BORA-teammanager Ralph Denk zien Tour achter gesloten deuren wel zitten

© Cor Vos

“Een Tour de France achter gesloten deuren, het zou niet hetzelfde zijn. Maar er hangt zoveel van af”, zegt Emanuel Buchmann, de nummer vier van vorig jaar. “Beter een Tour zonder fans dan geen Tour.” Zijn teammanager bevestigt. “In het voetbal wordt ook achter gesloten deuren gespeeld. En voorzie hoge boetes voor wie toch komt kijken.” 

De Tour de France is zowat de enige sportmanifestatie van de komende maanden die – voorlopig – nog vasthoudt aan zijn oorspronkelijke startdatum (27 juni). Mét de steun van de Franse regering zelfs. Alleen zijn ze er nog niet uit hoe ze dat willen aanpakken. Een optie is om de Tour af te werken achter gesloten deuren. Zonder publiek, dus. Onder meer Geraint Thomas en Egan Bernal, de laatste twee winnaars, toonden zich de voorbije dagen niet echt enthousiast.

Emanuel Buchmann, de nummer vier van vorig jaar, ziet het wel zitten om te koersen zonder publiek. “Het zou niet hetzelfde zijn. Wielrennen leeft van emoties en de supporters. Maar je moet ook zeggen dat er van de Tour enorm veel afhangt. We zijn allemaal gemotiveerd voor de Ronde van Frankrijk, met of zonder toeschouwers. En zonder fans is nog altijd beter dan geen Tour”, zegt de Duitse klimmer in Sport Bild.

Ook Buchmanns ploegmanager Ralph Denk deelt die mening. “In het voetbal worden ook wedstrijden achter gesloten deuren gehouden. Waarom zou dat geen oplossing niet kunnen voor de Tour?”, vraagt Denk zich af. Volgens hem kunnen hoge boetes een oplossing zijn om het publiek weg te houden. “Als een bezoekje aan de Tour je bijvoorbeeld 20.000 euro kost, dan denk je wel een tweede keer na of je misschien niet beter naar je tv kijkt.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.