Emanuel Buchmann: “Vierde plaats is een droomscenario”
foto: Cor Vos
zaterdag 27 juli 2019 om 18:28

Emanuel Buchmann: “Vierde plaats is een droomscenario”

Emanuel Buchmann zou voorafgaand aan de Tour de France hebben getekend voor een vierde plaats in het eindklassement. De Duitser van BORA-hansgrohe moest zijn meerdere erkennen in Egan Bernal, Geraint Thomas en Steven Kruijswijk, maar kan tevreden terugkijken.

“De vierde plaats zou vóór de Tour een droomscenario zijn geweest. Vierde, echt heel gaaf. Het doel was om in de top-10 terecht te komen”, zei Buchmann na de twintigste etappe met aankomst in Val Thorens. “Ik had niets te verliezen vandaag. Ik had niet de beste benen, maar probeerde het toch. Helaas kon ik een aanval niet doorzetten. Maar de vierde plaats is geweldig. Ik ben absoluut tevreden.”

“Het is geen teleurstelling om niet op het podium te staan, Kruijswijk en Thomas waren te sterk. De hele dag werd aan hoog tempo gereden. Je moet er met je hoofd bijblijven als op zulke lange beklimmingen wordt gereden. Egan Bernal heeft de zege verdiend, vooral nadat Thibaut Pinot was afgestapt. Vandaag zullen we al proosten en morgen in Parijs gaat er behoorlijk gevierd worden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.