Emiel Vermeulen kijkt uit naar GP Jean-Pierre Monseré: “Het wordt geen sprint”
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 5 maart 2020 om 08:27

Emiel Vermeulen kijkt uit naar GP Jean-Pierre Monseré: “Het wordt geen sprint”

Eén van de renners die kan verrassen in de GP Jean-Pierre Monseré komende zondag is streekrenner Emiel Vermeulen. De renner van Natura4Ever-Roubaix Lille Métropole heeft de wedstrijd alvast in het rood aangestipt. “Het wordt geen massasprint”, blikt hij vooruit.

Van de ploeg uit Noord-Frankrijk is het ongetwijfeld Koolskampenaar Emiel Vermeulen die het parcours in en om Roeselare het beste kent. “Mijn broer woont in Roeselare en op training passeer ik wel eens langs het parcours. De wegen hebben geen geheimen meer voor mij”, zegt hij. “De GP Jean-Pierre Monseré is voor mij persoonlijk een van de belangrijkste koersen in het voorjaar. Samen met de Bredene-Koksijde Classic en de GP Denain in Noord-Frankrijk.”

Vermeulen zal als snelle man bij Natura4Ever-Roubaix Lille Métropole beschermde renner zijn. “Het wordt sowieso een zware koers waarin de sterkste wint. Er zijn vrij veel open stukken op het parcours waar de wind vrij spel heeft. Als je puur afgaat op het parcours verwacht je een sprint met een grote groep, maar door wind en regen denk ik niet dat dat het geval zal zijn. Ik verwacht eerder een afvallingskoers.”

En daar zou Vermeulen niet rouwig om zijn. “Ik kom het beste tot mijn recht na een lastige koers. We hebben dan ook geen treintje met de ploeg om op te boksen tegen grotere ploegen.”

Ziekte
De West-Vlaming reed begin februari goed in de Ster van Bessèges met een vijfde en zesde plaats, maar werd toen ziek. “Na de zaterdagetappe kreeg ik koorts en de zondag ben ik niet meer gestart. Eigenlijk had ik de zaterdag al beter opgegeven. Ik heb wat koorts gehad en voelde me grieperig. Een bloedanalyse wees uit dat ik een virus te pakken had, maar dat is alweer drie weken geleden.”

“Afgaan op de GP Samyn om te weten hoe de conditie is, is moeilijk”, legt Vermeulen uit. Hij reed de semi-klassieker niet uit. “We hadden met de ploeg niet het juiste materiaal om op de kasseien te rijden. Dat bekoop je natuurlijk tegen de sterke blokken die er waren.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.