Emiel Verstrynge heeft vrede met tweede plaats achter Del Grosso: “Is gewoon het verhaal van het seizoen”
foto: Cor Vos
zaterdag 3 februari 2024 om 14:30

Emiel Verstrynge heeft vrede met tweede plaats achter Del Grosso: “Is gewoon het verhaal van het seizoen”

Video Emiel Verstrynge pakte zaterdag zilver op het WK veldrijden voor beloften. Hij moest enkel de Nederlander Tibor Del Grosso voorlaten in Tábor. “Ik denk dat de sterkste gewonnen heeft”, zei Verstrynge na afloop tegen WielerFlits.

“Ik kan niet zeggen dat ik niet alles eraan gedaan heb”, aldus de jonge Belg. “Ik heb twee rondes niet op, maar boven mijn limiet gereden om toch proberen terug te komen. Maar de sterkste heeft gewonnen.”

Op een gegeven moment was het verschil nog maar zes seconden. “Ik zag dat Tibor op de klim in het zadel bleef zitten, dus ik dacht: het is nu alles of niets. Maar nadien verloor ik weer wat terrein. Na twee rondes boven mijn limiet te hebben gereden, viel ik een beetje stil. Ik moet tevreden zijn met zilver.”

Over zijn benen had Verstrynge niets te klagen. “Ik voelde dat ik in orde was. Er was niet iets waar ik het heb laten liggen. Het is gewoon het verhaal van het seizoen: Tibor die steeds een stukje sterker was dan wij.”

Overstap naar de elite
Verstrynge kroonde zich eerder dit seizoen tot Belgisch kampioen bij de beloften, maar op het EK en nu dus het WK pakte hij zilver. “Ik had natuurlijk graag die twee zilveren plakken omgeruild voor één trui. Maar goed, ik heb wel bevestigd dat ik het op kampioenschappen altijd goed doe en dat ik nu de overstap naar de elite wel met een goed gevoel kan maken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.