Emiel Verstrynge leeft ontspannen toe naar BK: “Wereldtitel zit meer in mijn hoofd”
Foto: Cor Vos
Niels Bastiaens
woensdag 10 januari 2024 om 13:30

Emiel Verstrynge leeft ontspannen toe naar BK: “Wereldtitel zit meer in mijn hoofd”

Interview In de schaduw van de toppers reed Emiel Verstrynge (21) een constante kerstperiode. De Oost-Vlaming deed het meer dan voortreffelijk tussen de profs in Gavere, Hulst, Baal en Zonhoven, terwijl hij eigenlijk nog belofte is. Op het Belgisch kampioenschap moeten we hem tussen zijn leeftijdsgenoten zoeken.

“Het ging beter dan verwacht”, reageerde Verstrynge aan onze microfoon na de cross in Zonhoven, waar hij zevende werd. “In Koksijde had ik donderdag nog een beetje pech, en nadien liep het echt niet vlot. Hier kon ik goed starten, en probeerde ik mijn plek te vinden. De eerste twee ronden moest ik diep gaan om de aansluiting te vinden, maar nadien kon ik lang mee met een goed groepje. In het slot viel ik jammer genoeg alleen, maar ik kon goed standhouden. Ik kan zeker leven met deze uitslag.”

De renner van Crelan-Corendon – die minder aan zijn seizoen begon – werd tijdens de kerstperiode zo toch een vaste waarde in de top 10. “Sowieso. Sinds de kerstperiode gaat het echt goed. In december heb ik goed kunnen trainen, met als doel om nu in orde te zijn. Dat was altijd het plan, maar het is een fijne vaststelling als je ziet dat het ook echt lukt.”

WK U23
Toch moeten we hem zondag niet bij de grote jongens zoeken. “De beloftetitel moet het doel zijn. Het is heel realistisch dat ik daar mee kan doen. Jente Michels en Ward Huybs zijn de mannen die nog het dichtst in de buurt komen en ik goed in de gaten moet houden. Maar het is wel duidelijk dat ik met vertrouwen naar het BK kan toeleven. Ik heb die titel al op zak, dus pik ik die cross gewoon mee. Het WK zit veel meer in mijn hoofd.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.