Emiel Verstrynge tekent contract bij Tormans Cyclocross Team
foto: Tormans Cyclocross Team
dinsdag 4 februari 2020 om 20:09

Emiel Verstrynge tekent contract bij Tormans Cyclocross Team

Emiel Verstrynge heeft op zijn achttiende verjaardag een driejarig contract getekend bij Tormans Cyclocross Team, de veldritformatie van Circus-Wanty Gobert. Verstrynge werd afgelopen weekend nog derde op het WK veldrijden voor junioren.

Verstrynge was de voorbije periode actief voor CT Keukens Buysse, maar maakt nu dus de stap naar een grotere ploeg. De beloftevolle veldrijder beleefde zijn hoogtepunt in het Zwitserse Dübendorf, maar wist eerder dit seizoen al een bronzen medaille te veroveren op het BK veldrijden. De renner uit Maldegem werd verder nog derde in de wereldbekermanche van Nommay.

“Ik ben zeer blij met deze uitgelezen kans om bij het Tormans Cyclocross Team een stap hogerop te zetten”, zo reageert Verstrynge. “Tijdens de internationale kampioenschappen met de Belgische federatie kwam ik in contact met Quinten Hermans, naar wie ik opkijk. Mijn nieuwe ploeggenoten zullen me bijstaan om mijn eerste jaar bij de beloften goed af te werken.”

Progressie 
Algemeen manager Jean-François Bourlart is maar wat blij met het aantrekken van Verstrynge. “Ons doel is om jonge talenten aan te werven en op te leiden. We hebben al Thomas Mein onder contract en nu wordt Emiel bij hem gevoegd. Hij heeft bij de junioren al getoond dat hij bij de beteren van zijn categorie hoort, zowel op Belgisch als op internationaal niveau.”

“Ik ben ervan overtuigd dat hij in de kleuren van Tormans Cyclocross Team nog meer progressie zal boeken. Door hem een contract tot 2023 te geven, krijgt hij de mogelijkheid om zonder druk te groeien als veldrijder.”

Geef een reactie