Emotionele Hermans: “Heel mijn leven moet ik opboksen tegen kleppers als Van der Poel”

zaterdag 26 oktober 2019 om 19:50
Emotionele Hermans: “Heel mijn leven moet ik opboksen tegen kleppers als Van der Poel”

foto: Cor Vos

Quinten Hermans won zaterdag voor eigen volk de Ethias Cross Beringen. Dat wekte de nodige emoties op bij de Limburger: “Ik ben echt wel zeer emotioneel. Deze overwinning voelt heel speciaal aan. Winnen voor eigen publiek is iets raars. Ik moet al heel mijn loopbaan opboksen tegen kleppers als Mathieu van der Poel.”

“Ik wist dat ik heel sterk zou moeten zijn, wou ik hier winnen. En vandaag was dat echt wel het geval. Ik heb hier echt lang en hard voor moeten werken, maar de voldoening is nu nog zo groot”, gaat de winnaar verder.

In Beringen moest Hermans hard werken voor zijn zege. Tom Pidcock zette namelijk direct druk. “Dan weet je dat je mee moet zijn, als je kans wil maken op de zege. Bovendien hoorde ik dat Toon Aerts pech kende. Toen kwam mijn moment. Ik geraakte alleen op kop. Ik werk nog aan mijn laatste ronde, waarin ik telkens wat wegzak. Maar vandaag was dat dus gelukkig niet het geval.”

Morgen hoopt Hermans de leiding in de Superprestige te behouden, al realiseert de Belg dat het lastig gaat worden: “Deze veldrit hakt er wel fel in. Het is afwachten hoe de benen morgen zullen voelen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.