Emotionele Hugo Houle: “Deze ritzege is voor mijn overleden broer”
Foto: Cor Vos
dinsdag 19 juli 2022 om 17:27

Emotionele Hugo Houle: “Deze ritzege is voor mijn overleden broer”

Bij het overschrijden van de aankomst wees Hugo Houle meteen naar de hemel, met zijn broer in gedachten. Pierrik Houle overleed tien jaar geleden na een aanrijding door een wagen. “Sindsdien ben ik altijd blijven werken met hem in mijn gedachten. Deze ritzege betekent heel veel voor mij, het is ongelooflijk”, aldus Houle.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De Canadees van Israel-Premier Tech was nochtans niet in de vlucht gegaan om voor eigen rekening te rijden. “De bedoeling was om het pad te effenen voor ploegmaat Michael Woods. Maar ik kreeg een kloofje en begon te hopen. Het was heel lastig op de steile stroken, maar ik wist dat als ik dertig of veertig seconden had op de top van de Mur de Péguère, ik een goede kans zou maken.”

In de afdaling kreeg hij helemaal vrij spel toen achtervolger Matteo Jorgenson tegen de vlakte ging. “In het technische gedeelte pakte ik weer wat meer tijd. Toen ik daarna te horen kreeg dat ik een minuut had, wist ik dat het binnen was. Maar goed ook, want ik begon krampen te krijgen en had wat eten gemist. Normaal win ik nooit, dus dit is met voorsprong het mooiste moment uit mijn carrière.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.