Emotionele ploegleider Roodhooft: “Het lijkt bijna op de nieuwe Merckx”
foto: Cor Vos
zondag 21 april 2019 om 18:15

Emotionele ploegleider Roodhooft: “Het lijkt bijna op de nieuwe Merckx”

Mathieu van der Poel heeft voor ontroering gezorgd bij ploegleider Christophe Roodhooft van Corendon-Circus. Het ongeloof was van het gezicht af te lezen bij Roodhooft. “Ik ben er niet goed van”, zei hij tegen Sporza met tranen in zijn ogen.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“We wisten zo weinig en in één keer wint hij, we dachten dat hij voor plek drie reed”, legt Roodhooft uit. “De koersradio was zo slecht. We wisten niets en ik had mij drukgemaakt in de radio, want we konden hem weinig info geven. Hij vroeg erom en uiteindelijk zien we hem opschuiven en dan denken we dat hij voor plek drie rijdt. We komen op anderhalve kilometer van de meet en we horen: Mathieu van der Poel is de winnaar.”

Bij Corendon-Circus was de radio- en tv-verbinding in de volgwagen weggevallen. “Het kwam dus als een baksteen op onzen kop, maar ook als een geschenk uit de hemel”, zegt de ploegleider. “Voor mij is het op dit niveau nieuw. Wij komen allemaal nieuw, maar hij schrijft nieuwe wielertheorieën. Hij doet dingen die ongezien zijn. Ik ken hem al een beetje en aan zijn houding kan ik zien wat er in hem omgaat. Het is zo plezant werken met hem, als wielerliefhebber is het onwaarschijnlijk om met hem te kunnen samenwerken.”

‘Bijna de nieuwe Merckx’
Voor de Gold Race pakte Van der Poel ook al zeges in de Brabantse Pijl, Dwars door Vlaanderen en de GP de Denain. In de Ronde van Vlaanderen en Gent-Wevelgem werd hij vierde. “Ik zou een achterlijke zijn als ik had gezegd dat ik dit verwacht had”, aldus Roodhooft. “Nu denk ik wel: als in de Ronde van Vlaanderen die stomme bloembak daar niet zat, wat had het dan geweest? In Gent-Wevelgem wordt hij ingesloten, maar de Ronde was zo fenomenaal. Dit overtreft alles. Ik heb altijd gedacht dat het een speciale is, maar het lijkt bijna de nieuwe Merckx te zijn die aangekomen is. Allez sorry, maar zo lijkt het nu gewoon wel.”

De Amstel Gold Race is de afsluiter van de wegcampagne van Van der Poel dit voorjaar. Hij mikt nu op de wereldbekers in het mountainbike. “We gaan hem even rust gunnen. Hij snakt daar wel naar, mentaal en fysiek is het tijd om te stoppen. Ook voor ons allemaal. Het is een heel lang jaar al.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.