En of ze blij is! Alison Jackson gaat compleet uit haar dak na zege in La Vuelta Femenina
foto: Cor Vos
maandag 29 april 2024 om 17:43

En of ze blij is! Alison Jackson gaat compleet uit haar dak na zege in La Vuelta Femenina

Een overwinning is altijd een reden om vrolijk te zijn, maar Alison Jackson was wel zeer blij na haar zege in de tweede etappe van La Vuelta Femenina. De Canadees kampioene ging na haar sprintzege compleet uit haar dak.

De eerste rit-in-lijn van La Vuelta Femenina 2024 bracht de rensters van Buñol naar de finish in Moncófar. De etappe draaide na ruim drie uur uit op een sprint met een grote groep. In een chaotische slotfase en sprint trok Alison Jackson aan het langste eind. De Canadese wist op de power haar concurrentes achter zich te houden. Blanka Vas werd tweede, Karlijn Swinkels eindigde als derde.

Voor Jackson is het haar eerste zege van het seizoen en – buiten haar triomf in Parijs-Roubaix – wellicht de grootste overwinning uit haar carrière. Dit resulteerde na de finish dan ook in een ware vreugde-uitbarsting. De extraverte Jackson vierde met haar ploeggenotes op wel zeer uitbundige wijze de overwinning. Dit deed ze tevens na haar verrassende zege op de wielerbaan van Roubaix.

In het algemeen klassement maak Jackson nu ook een flinke sprong. Ze staat nu tweede, op acht seconden van nieuwe leidster Vas. Morgen ziet Jackson wellicht weer een kans om voor de zege te sprinten. De derde etappe naar Teruel is allesbehalve vlak, maar er staan ook geen echt zware beklimmingen op het menu. De laatste twintig kilometer verlopen zelfs in grotendeels dalende lijn.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.