Engels baalt van motoren die val Roglic veroorzaken: “Dat mag niet gebeuren”

zondag 1 september 2019 om 20:16
Engels baalt van motoren die val Roglic veroorzaken: “Dat mag niet gebeuren”

foto: Cor Vos

Addy Engels heeft zich stevig uitgelaten over de motoren die de val van Jumbo-Visma-kopman veroorzaakten. Vlak voor de slotklim naar Cortals d’Encamp lag een gravelstrook die door noodweer lastig begaanbaar was. “Het was heel chaotisch op een gegeven moment”, zegt Engels na afloop.

“Primoz is op de gravelstrook gevallen door stilstaande motoren”, legt de ploegleider uit. “Dat is niet oké en mag niet gebeuren. Al bij al denk ik dat, gezien de situatie op enig moment, we goede zaken gedaan hebben. We staan er goed voor. Al zullen we nooit weten wat er nog meer ingezeten zou hebben zonder die val.”

Zes seconden
Roglic verloor door de valpartij de aansluiting bij een groep (met concurrenten Nairo Quintana en Alejandro Valverde) die toen in achtervolging was op Miguel Ángel López. Uiteindelijk kwam de Sloveense kopman sterk terug en werd hij derde in de rituitslag, achter winnaar Tadej Pogacar en de nieuwe leider Quintana. In het klassement heeft Rogla nu zes seconden achterstand op Quintana.

Engels is wel blij hoe Jumbo-Visma reed in de korte Andorra-etappe. De ploeg stuurde met Neilson Powless, Robert Gesink en Sepp Kuss drie klimmers in de aanval. “Primoz had tot de slotklim altijd steun. Met Robert, Sepp en Neilson in de kopgroep was de situatie ideaal voor ons en konden we ze gebruiken indien nodig. En het was nodig. Ze hebben dat echt goed gedaan, zodat Primoz zijn inspanning kon bewaren tot de slotklim”, vertelt de ploegleider.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.