Engels reageert op uitspraken Clement: “Voeren een strikt antidopingbeleid”

dinsdag 21 mei 2019 om 16:26
Engels reageert op uitspraken Clement: “Voeren een strikt antidopingbeleid”

foto: Cor Vos

Jumbo-Visma-ploegleider Addy Engels heeft uitgebreid gereageerd op de uitspraken van Stef Clement. Die laatste plaatste enkele kritische kanttekeningen bij de prestaties van Primož Roglič. “Dit is een gemiste kans voor Stef”, zo vertelt Engels voor de camera van Eurosport.

“Natuurlijk verbaast het mij”, zo was Clement duidelijk over de prestaties van zijn ex-ploeggenoot Roglič. De Sloveense ronderenner heerst momenteel in de Giro d’Italia. Waarom kan de rest niet mee?”, vraagt Clement zich af bij het Sportforum.

“Unfair om Primož in een kwaad daglicht te stellen”
“Het verbaast me dat het nog mogelijk is om er bovenuit te steken, aangezien de kennis in het peloton hetzelfde lijkt”, aldus de oud-renner. Wat vindt ploegleider Engels van de uitspraken van zijn landgenoot? “Ik denk dat ik Stef begrijp, maar het is unfair om Primož om een kwaad daglicht te stellen.”

“We doen er alles aan om onze renners zo goed mogelijk te faciliteren. We zijn met enkele ploegen leading op het gebied van innovatie, coaching, voeding, training en materiaal. We voeren daarnaast een heel strikt antidopingbeleid. Zo voorkomen we dat renners dingen doen die niet mogen.”

Stef Clement heeft flink wat stof doen opwaaien – foto: Cor Vos

Keuze voor strikt antidopingbeleid 
“Juist die omgeving heeft Primož doen besluiten om voor onze ploeg te kiezen”, aldus Engels, die gelooft in zijn poulain. “Het is niet abnormaal wat hij doet. Natuurlijk is dat subjectief, aangezien het mijn inschatting is. Maar als we het objectief meten, komen we tot dezelfde conclusie.”

Engels weigert Clement – die opvallend genoeg werkzaam is bij Jumbo-Visma – af te vallen. “Maar het is een gemiste kans voor Stef. Hij weet namelijk hoe de ploeg werkt en had dit ook kunnen vertellen. Het is uiteindelijk een storm in een glas water. Het is vervelend, aangezien het groter kan worden dan het daadwerkelijk is. We proberen het dan ook zo goed mogelijk te managen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.