‘Engels stapt over van Giant-Alpecin naar LottoNL-Jumbo’

donderdag 12 november 2015 om 13:07
‘Engels stapt over van Giant-Alpecin naar LottoNL-Jumbo’

De wegen van Addy Engels en Giant-Alpecin gaan scheiden. Engels heeft vier seizoenen voor de ploeg gewerkt als ploegleider en liet niet al te lang geleden al weten dat hij interesse heeft om zijn heil elders te zoeken. Volgens de ploeg gaan de twee partijen op goede voet uit elkaar.

“Ik heb vier fantastische seizoenen meegemaakt bij Giant-Alpecin”, zei Engels. “In deze periode heb ik veel geleerd en me ontwikkeld als ploegleider. Ik kijk nu uit naar een nieuwe uitdaging.”

Ondertussen heeft Giant-Alpecin de staf al uitgebreid met drie nieuwe coaches, in de vorm van Arthur van Dongen, Morten Bennekou en Luke Roberts. “Als team kijken we constant naar de optimale manier van werken”, liet ploegbaas Iwan Spekenbrink weten. “Daarom zijn we dan ook uitgebreid met drie nieuwe ploegleiders.”

De nieuwe ploeg van Engels is volgens De Telegraaf ondertussen ook al bekend. Engels vertrekt volgens het dagblad naar LottoNL-Jumbo.

Dit artikel delen:

34 Reacties

vinnievidefietsen 12 november 2015 om 13:33

Niets minder dan verwacht, vond hem zwak acteren in de Vuelta vlak voor, tijdens en de dag na de beslissende rit toen Dumoulin de Vuelta verloor. Laten we eerlijk zijn: vriend en vijand waren het er over eens dat hij renners vooruit had moeten sturen, wie dan ook, zoals Astana en Katusha dat wel deden en vlak na de top zich lieten uitbollen om op o.a. Aru te wachten. Dit zal niet de officiële gecommuniceerd worden als reden voor zijn vertrek, maar intern heeft dit zeker zwaar mee gewogen.

MarcoB 12 november 2015 om 13:42

Op http://nos.nl/artikel/2068601-engels-vertrekt-bij-giant-alpecin.html staat dat hij al een andere werkgever heeft. Op basis van fotokaarten die hij in zijn heeft op de foto van nos.nl is Wanty-Goubert zijn nieuwe baas.
Of moet ik een bril :-)

nkunku1244 12 november 2015 om 13:46

Het oude Quick Step staat op die kaarten MarcoB

tendam 12 november 2015 om 13:49

@vinnievidefietsen
Dat zou ik wel opmerkelijk vinden, mocht dat zo zijn. Die hele ploeg komt voor het eerst in zo'n positie, inclusief Engels zelf. Om dan als hij mogelijk een tactische fout heeft gemaakt hem gelijk aan de kant te schuiven… met de nadruk op 'als', want weet je zeker dat hij geen mensen mee heeft 'gestuurd', zoals jij dat noemt?

Het zou me trouwens niet verbazen als hij een aanbieding heeft gehad van Etixx, dat is immers z'n oude ploeg en daar rijdt volgend jaar z'n poulain Kittel.

zoetepap 12 november 2015 om 13:59

Moeder Maria het ligt er echt vingerdik op waar hij heengaat toch? Dat kan ik nog voorspellen.

Grote Meneer Terpstra 12 november 2015 om 14:48

@zoetpap. Schiet maar opdat we je eeuwig kunnen jennen als je mis zit

TaDo 12 november 2015 om 14:50

@redactie Inmiddels noemt de Telegraaf naam en rugnummers: het wordt Lotto-Djumbo.

john 12 november 2015 om 14:51

@vinnievidefietsen . wie hadden ze dan moeten mee sturen ,daar had/heeft die ploeg geen renners voor

sooike 12 november 2015 om 15:03

Iets meer eer voor De Telegraaf had ik wel gepast gevonden: nu enkel in de slotzin en niet in de eerste regels bijvoorbeeld. Per slot van rekening is De Telegraaf de enige bron voor dit bericht. Nu doet WF het voorkomen alsof het eigen nieuwsgaring is. Niet zo collegiaal !

T80JZ 12 november 2015 om 15:28

TLJ had beter Arthur van Dongen kunnen aantrekken dan hadden ze nu ook Sam Oomen gehad.

LinusGerdemann 12 november 2015 om 15:29

@Sooike +1 dat gebeurd helaas te vaak. Opstrijken met de eer van anderen.

IljoKeisseFan 12 november 2015 om 15:41

LottoJumbo wilt er dus alles aan doen om volgend seizoen nog slechter te presteren met deze matige ploegleider. Door Addy Engels heeft Dumoulin de Vuelta verloren, logisch dat ze hem kwijt willen!

Laatste man 12 november 2015 om 15:57

Heerlijk die typisch gefrustreerde reacties van 2 bekende leden. De één omdat het woord Giant voorkomt en de ander vanwege de woorden Lotto-Jumbo.

DirkDeWolf 12 november 2015 om 16:18

“Ik heb vier fantastische seizoenen meegemaakt bij X”
“In deze periode heb ik veel geleerd en me ontwikkeld als Y. Ik kijk nu uit naar een nieuwe uitdaging.”
gaap.

zoetepap 12 november 2015 om 16:29

edit redactie: niet verbasteren aub
ik dacht ook echt aan Ettixx maar daar mag je er niet met de pet naar slaan hihi

schipperaar 12 november 2015 om 16:30

Engels staat niet alleen in zijn beslissing, dat beslis je ook als groep. Dumoulin had 6 of 10 sec voorsprong op Aru en hoefde alleen maar te volgen zoals ie de dagen daarvoor deed. Als je zn wattages had gezien, van 420 naar 350 op de laatste klim, had niemand hem mee kunnen trekken bergop, lariekoek dus om de schuld bij de ploegleider te zoeken.

LinusGerdemann 12 november 2015 om 16:31

@laatste man ik neem aan dat je sooike en ondergetekende noemt. Maar verklaar je bericht eens want volgens mij ben je zelf behoorlijk gefrustreerd?

Ik heb niets tegen beide ploegen. Vindt alleen dat WF duidelijk in de eerste alinea de bronnen moet vermelden. Gebeurd regelmatig niet en dan scoor je wel lekker makkelijk met nieuws van anderen. Dat was mijn punt en die van sooike ook voor zover ik begrijp.

tendam 12 november 2015 om 17:26

De Playstation-wielervolgers vinden blijkbaar dat het verlies van Dumoulin in de Vuelta aan Addy Engels ligt… ok, zo had ik er nog niet naar gekeken. Volgens mij werd hij gewoon fair and square op een hoop gereden. Die Engels zal ongetwijfeld graag hebben gezien dat er iemand van z'n ploeg in de kopgroep zat, maar Giant was daar met anderhalve klimmer en een paardenkop.

Op dit moment overstappen naar Lotto-Jumbo vind ik wel een rare move, dat zou er inderdaad op kunnen wijzen dat Giant het niet meer in hem zag zitten.

schipperaar 12 november 2015 om 17:47

@tendam
Leuk, playstation wielervolgers die denken dat je om elke bocht een mannetje kan laten wachten. Aru’s plannetje was trouwens in duigen gevallen als Tom niet lijkbleek op zn fiets had gezeten, tenzij er nog meer snode plannen in de hoge hoed hadden gezeten. Als Aru zn makkers kon volgen, had Dumoulin dat normaal gesproken ook gekund, zie de voorgaande dagen toen ie speelde met die laaielichter.

schipperaar 12 november 2015 om 17:52

@td
Heb je de zomertijd alweer ingeschakeld trouwens, bericht bewerkt om 18:27.

Romāns Vainšteins 12 november 2015 om 17:55

Jaja Schippie, maar uiteindelijk werd Dumoulin er door Aru zelf afgepegeld en zogen zijn matties hem met 5:00 voorsprong over de meet heen. Daar helpt geen enkele ‘als….dan’ tegen.

snoep de hond 12 november 2015 om 18:04
Quote:
tendam – 12 november 2015 om 17:26
Op dit moment overstappen naar Lotto-Jumbo vind ik wel een rare move, dat zou er inderdaad op kunnen wijzen dat Giant het niet meer in hem zag zitten.

Huh? Volgens het bericht is het Engels zelf geweest die graag naar een andere ploeg wou en niet Giant dat hem eruit heeft gekikt.

Daarbij lijkt het mij prima mogelijk dat een minder presterende ploeg voor een ploegleider een interessantere uitdaging is. Of misschien kan hij bij TLJ wel gewoon een hoger salaris krijgen.

Wielerfan1987 12 november 2015 om 18:19

Ik dacht juist dat die fransman (Guiberteau?) De ploegleider van dienst was omdat Engels al reeds de Giro en een halve Tour aanwezig was geweest ……

tendam 12 november 2015 om 18:37

@snoep de hond
Ja, in zo'n persbericht zeggen ze natuurlijk niet dat ze hem eruit hebben gekickt, en dat hebben ze wellicht ook niet gedaan… maar waarom zou je van de ploeg in opkomst overstappen naar de ploeg in afbouw? Dat doe je als je bv. op een zijspoor bent gezet.

@schipperaar
Ja, geen idee waar dat tijdverschil aan ligt. Niet aan mijn computer in elk geval ;)

moa 12 november 2015 om 18:45

Het vriendenploegje begint zo stilletjes aan zijn ware aard te tonen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.