Enric Mas behoudt leiding in Guangxi: “Dit was een gemakkelijke dag”

Door , maandag 21 oktober 2019 om 13:33
Enric Mas behoudt leiding in Guangxi: “Dit was een gemakkelijke dag”

Enric Mas - foto: Cor Vos

Eerlijke jongen, die Enric Mas. De leider in de Tour of Guangxi werd op het laatste klimmetje van de dag bestookt door onder meer Daniel Martinez, maar Mas gaf geen krimp. Easy day at the office, zo bleek.

“Ja, het was een gemakkelijke dag”, vertelde Mas na de podiumceremonie in Guillin aan WielerFlits. “212 kilometer lang, dat wel. Maar alleen in de aanloop naar én op de slotklim zelf is echt gekoerst. Mikkel (Honoré) en Rémi (Cavagna) hebben toen prima werk geleverd. Ik kon afwachten. Op vijfhonderd meter van de top heb ik dan zelf het kleine gaatje gedicht op Martinez en co. Het moeilijkste was uiteindelijk overeind blijven in die glibberige afdaling.”

“Mooie afsluiter”
In de laatste tientallen kilometers hielden de andere ploegmaats van Mas goed de controle. Een allereerste eindzege in een rittenkoers is nu wel heel dichtbij. “Dat moet kunnen, ja. We hebben de ploeg om te controleren, morgen. En ook de sprintersploegen zoals UAE en BORA-Hansgrohe zullen wel een handje toesteken, dus dat komt wel goed. Ik ga vooral genieten van de rit en van mijn eerste GC-win ooit. Wat een mooie afsluiter van het seizoen en van mijn Deceuninck-Quick-Stepperiode.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.