Enric Mas: “Groot voordeel om met twee renners in de top-5 te staan”

vrijdag 19 juli 2019 om 20:34
Enric Mas: “Groot voordeel om met twee renners in de top-5 te staan”

foto: Cor Vos

In het spoor van Julian Alaphilippe deed ook ploegmaat Enric Mas uitstekende zaken in de tijdrit van de Tour de France. De Spanjaard reed de negende tijd en daarmee ging hij voorbij aan Egan Bernal en Emanuel Buchmann in het klassement. Ook nam hij de witte trui over van Bernal.

“Ik ben erg blij met mijn resultaat vandaag en ook met dat van Julian”, reageerde Mas na afloop. “Ik ben trots op de witte trui: vanaf nu wordt het een strijd tussen Egan Bernal en mij voor het jongerenklassement. Bij Deceuninck-Quick Step kunnen we vanaf vandaag meerdere kaarten spelen. Het is een groot voordeel om twee jongens in de top-5 van het klassement te hebben.”

“Wat de gele trui betreft willen we die zo lang mogelijk verdedigen. Ik denk dat Julian de gele trui kan houden tot aan Parijs. Hij heeft hem een keer verloren en vervolgens teruggepakt. Dat laat zien hoe goed hij is.” Voor Mas kwam een droom uit met de witte trui. “Top-10 halen in Parijs is mijn doel. Voor nu zijn we in een uitstekende positie en ik ben erg tevreden met onze koers.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.