Enric Mas: “Heb een ploeg om me heen nodig in grote rondes”

zaterdag 19 oktober 2019 om 12:59
Enric Mas: “Heb een ploeg om me heen nodig in grote rondes”

Enric Mas - foto: Cor Vos

Enric Mas sluit zijn tijd bij Deceuninck-Quick Step af in de Ronde van Guangxi. De Spanjaard heeft volgend seizoen bij Movistar de schone taak om het vertrek van klassementsrenners Mikel Landa, Nairo Quintana en Richard Carapaz op te vangen. Maar eerst hoopt hij nog op mooie wijze afscheid te nemen bij zijn huidige ploeg.

In gesprek met Cyclingnews zegt Mas met veel genoegen terug te kijken op zijn tijd bij de Belgische WorldTour-formatie. “Ik denk dat het nodig was om hier enkele jaren te rijden om te leren hoe alles werkt. Ik wil iedereen van de ploeg bedenken. Ze hebben me geholpen om te leren en het was geweldig.”

Ondanks dat verkast Mas aan het einde van het seizoen voor drie jaar naar Movistar. Een besluit waarbij verschillende factoren een rol hebben gespeeld. “De taal is een van de redenen. Movistar is een Spaanse ploeg en Spanjaarden zijn een beetje anders, met een speciaal karakter. Alejandro Valverde, Marc Soler en anderen ken ik van Andorra, dat heeft ook een rol gespeeld.”

“Het komt ook door de focus op klassementen bij Movistar”, verklaart Mas zijn overstap verder. “Ik denk dat ik een ploeg om me heen nodig heb als ik wil proberen om een goede uitslag te rijden in grote rondes.”

Terugblikkend op zijn derde en laatste jaar bij de stal van Patrick Lefevere kan hij niet helemaal tevreden zijn: “Het was niet het beste jaar omdat ik nog niets gewonnen heb”, zegt de runner-up van de Vuelta a España van 2018. “Ik ben een beetje vermoeid na het seizoen, maar ik ga nog proberen iets te doen in het klassement van de Tour of Guangxi.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Johan Vanhecke 19 oktober 2019 om 18:46

9 top tien plaatsen op een heel seizoen is niet om over naar huis te schrijven. En net nu bouwt Lefevere een ronde-team uit.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.