Enric Mas hoopt op debuut in Tour de France
foto: Sirotti
zondag 30 december 2018 om 10:06

Enric Mas hoopt op debuut in Tour de France

Enric Mas wil in 2019 maar wat graag de Tour de France rijden. Dit laat de jonge klimmer weten aan het Spaanse RTVE. De 23-jarige ronderenner is echter wel afhankelijk van zijn werkgever Deceuninck-Quick Step.

“Ik wil graag de Tour rijden. Ik ga er ook alles aan doen om in goede vorm aan de start te verschijnen”, zo laat Mas weten aan interviewer Alberto Contador, toevalligerwijs ook zijn idool. De oud-Tourwinnaar is sinds zijn pensioen werkzaam als commentator en analist.

De verwachtingen zullen hooggespannen zijn, indien Mas zal starten in de Tour. De Spanjaard werd het afgelopen seizoen namelijk tweede in de Vuelta a España. “Ik zal de Tour kortom moeten winnen, wil ik nóg beter doen. Dat zal heel erg moeilijk worden, maar het is niet onmogelijk”, is de klimmer vol vertrouwen.

Aanloop
De 106e editie van de Franse ronde moet Mas liggen. “Met veel etappes op hoogte en relatief weinig tijdritkilometers. Ik heb zeker een ploeg voor de vlakke etappes, waar ik ook de meeste steun kan gebruiken”, aldus Mas, die in het voorjaar zal starten in onder meer de Ronde van het Baskenland én de klimklassiekers.

Verder zal hij de Ronde van Zwitserland rijden. Die laatste koers in aanloop naar de Tour? De keuze is aan zijn werkgever Deceuninck-Quick Step.

Programma flag-es Enric Mas voor 2019
flag-pt Volta ao Algarve (20-24 februari)
Hoogtestage 
flag-es Volta Ciclista a Catalunya (25-31 maart)
flag-es Vuelta al País Vasco (8-13 april)
flag-be Waalse Pijl (24 april)
flag-be Luik-Bastenaken-Luik (28 april)
Hoogtestage
flag-ch Tour de Suisse (15-23 juni)
flag-fr Tour de France? (6-28 juli)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.