Enric Mas: “Mooie manier om afscheid te nemen van de ploeg”

zondag 20 oktober 2019 om 11:24
Enric Mas: “Mooie manier om afscheid te nemen van de ploeg”

foto: Cor Vos (archief)

Enric Mas lijkt op weg naar de eindzege in de Tour of Guangxi. De 24-jarige Spaanse klimmer won vandaag de koninginnenrit met aankomst op Mashan Nongla Scenic Spot en veroverde en passant de leiderstrui. “Dit is een mooie manier om afscheid te nemen van Deceuninck-Quick-Step”, zo vertelde Mas na de finish.

Mas werd de hele dag beschermd door zijn ploeggenoten. Hierdoor bereikte de nummer twee van de Vuelta a España 2018 zonder ongelukken de voet van de slotklim. De Spaanse kopman kon vervolgens rustig ‘achteroverleunen’ toen zijn ploeggenoot Rémi Cavagna versnelde en een aardige voorsprong wist uit te bouwen.

De Franse hardrijder werd echter op tijd weer ingerekend, waarna Mas het wiel volgde van de versnellende Antwan Tolhoek en Daniel Felipe Martínez. De Nederlander van Jumbo-Visma was zeer bedrijvig, maar het was de Spanjaard die met één goed getimede versnelling naar de zege wist te vlammen.

“De ploeg heeft echt geweldig werk geleverd. Ik hoefde op de slotklim alleen maar de beste renners te volgen”, aldus Mas. “Het was echter wel een lastige etappe, aangezien we eerst nog vroege vluchter Ryan Mullen moesten inrekenen. We hebben nog twee etappes te gaan. Ik zal proberen om de trui te verdedigen”, zo vertelt de nieuwe leider.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair