Enric Mas over Movistar: “Hier heb ik geweldige ploeggenoten in de bergen”
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 5 november 2019 om 15:10

Enric Mas over Movistar: “Hier heb ik geweldige ploeggenoten in de bergen”

Enric Mas is blij met zijn overstap van Deceuninck-Quick-Step naar Movistar. De Spaanse klimmer zegt tegen Marca dat de belangrijkste reden om te vertrekken, is dat hij bij Movistar ‘geweldige ploeggenoten heeft om hem in de bergen te ondersteunen’.

Na het vertrek van Nairo Quintana en Mikel Landa bij Movistar werd Mas aangetrokken. Nu is hij een van de kopmannen, samen met Alejandro Valverde en Marc Soler. “Ik ben niet bang voor verantwoordelijkheid”, aldus Mas. “Ik heb altijd gezegd dat ik grote uitdagingen wil aangaan. Hier zal ik die kans krijgen. We hebben nog niet over de planning gesproken, maar het is duidelijk dat ik een aantrekkelijk programma ga rijden.”

‘De concurrentie is groot’
Mas weet dat voor hem gewerkt gaat worden in de grote rondes. “Ik wil een ploeggenoot die net zo sterk is als ik, om het tegen de tegenstand op te kunnen nemen”, zegt de Spanjaard. “De concurrentie is groot, met Jumbo-Visma en Team Ineos, maar bij Movistar gaan we proberen om ons best te doen om mee te strijden.”

De transfer van Mas naar Movistar hing al even in de lucht. “Het is niet iets wat sinds kort speelt. Het was al maandenlang duidelijk. Ik heb het voorbije seizoen erg genoten, maar ik moest nog veel dingen leren”, legt hij uit. Mas vertrok bij Deceuninck-Quick-Step met de eindzege in de Tour of Guangxi als afscheidscadeau.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.