Entourage Egan Bernal sluit dubbel Giro-Tour niet uit

donderdag 21 maart 2019 om 13:57
Entourage Egan Bernal sluit dubbel Giro-Tour niet uit

Egan Bernal - foto: Cor Vos

Egan Bernal maakt na zijn optreden in de Giro d’Italia later dit seizoen mogelijk ook voor de tweede keer in zijn carrière zijn opwachting in de Tour de France. Dit vertelt coach Xabier Artetxe aan Marca.

In gesprek met de Spaanse sportkrant kan de coach van Team Sky het plan met de Colombiaanse klimsensatie niet ontkennen. “We zijn dit jaar begonnen met het idee dat Bernal alleen de Giro zou rijden, maar er zijn altijd mogelijkheden om iets anders te doen. Egan rijdt komende week eerst de Volta a Catalunya”, zegt Artetxe. “Na de Ronde van Catalonië zal in samenspraak met hem een doordachte beslissing worden genomen.”

De Baskische coach vervolgt: “Vorig jaar kwam de Tour de France ook niet in de plannen voor, maar uiteindelijk ging hij toch. Ondanks dat veel mensen zeiden dat het te vroeg voor hem was reed hij erg goed.” Als meesterknecht van Geraint Thomas en Chris Froome reed hij naar een vijftiende plek in de eindrangschikking van zijn eerste grote ronde.

“Willen Bernal niet opblazen”
Artetxe houdt ondanks dat de dubbel Giro-Tour een waarschijnlijk scenario is nog wel een slag om de arm. “Het zal ervan afhangen hoe hij van de Giro d’Italia herstelt. We willen hem niet opblazen”, verduidelijkt de Bask. “We zijn er absoluut niet op uit om hem in zijn ontwikkeling te remmen.”

Voor Bernal, die afgelopen weekend Parijs-Nice op zijn naam schreef, is het idee om twee achtereenvolgende grote rondes te rijden niet nieuw. Ook vorig jaar, tijdens zijn eerste seizoen voor Team Sky, was dit het plan. Een zware valpartij in de Clásica san Sebastian verhinderde echter deelname aan de Vuelta a España.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.