Enzo Wouters kan verrassen in GP Jean-Pierre Monseré: “Attent koersen met de ploeg”
foto: Tarteletto-Isorex
zaterdag 7 maart 2020 om 08:00

Enzo Wouters kan verrassen in GP Jean-Pierre Monseré: “Attent koersen met de ploeg”

Na een zege in Gent-Staden en een tweede plaats in Wanzele Koerse is Enzo Wouters iemand om in de gaten te houden komende zondag in de GP Jean-Pierre Monseré. “Al zal dat niet vanzelfsprekend worden. Ik beschouw mezelf niet als een van de topfavorieten”, zegt de renner van Tarteletto-Isorex.

“Ik keek daarnet even op Twitter en ik zag dat Fabio Jakobsen en Nacer Bouhanni alvast aanwezig zijn. Dan mag ik mezelf niet tot de topfavorieten rekenen”, aldus Wouters. “Bovendien ben ik niet de absolute kopman. Michael Van Staeyen en ik zijn beiden snel aan de finish. Tijdens de koers gaan we kijken wie zich het beste voelt en wie uiteindelijk de sprint zal rijden. Het zal zaak zijn om goed te communiceren tijdens de koers.”

Man op dreef Wouters verwacht alvast een zware koers zondag. “Volgens het weerbericht gaat het hard waaien. Vorig jaar hebben ze de wedstrijd zelfs moeten afgelasten door de te harde wind. Ik heb mij laten vertellen dat er veel open vlaktes zijn waar gemakkelijk waaiers kunnen getrokken worden. Het wordt de hele tijd opletten met de volledige ploeg”, vertelt de sprinter.

Koers niet dragen
“Het wordt niet aan ons om de koers open te breken. Je weet dat de World Tour-teams iets gaan proberen”. Lotto Soudal, Deceuninck-Quick-Step en Bora-Hansgrohe zijn al bevestigd, maar doordat Strade Bianche wordt afgelast, komen er mogelijk nog meer World Tour-teams aan de start. “Onze ploeg is niet sterk genoeg om tegen die blokken volop de strijd aan te gaan”, zegt Wouters.

Na drie jaar in dienst van Lotto Soudal heeft de snelle Kempenaar zichzelf teruggevonden bij het continentale Tarteletto-Isorex. “Ik krijg veel vertrouwen van de ploeg en ik kan hier mijn ding doen, maar noem me geen absolute kopman. We zijn met drie sprinters die het moeten doen in de vlakke wedstrijden en wie het beste in vorm is en zich het beste voelt, krijgt de kans om te sprinten”, legt Wouters uit.

Bingoal Cycling Cup
De GP Jean-Pierre Monseré is de eerste wedstrijd van de Bingoal Cycling Cup, een regelmatigheidscriterium dat voor Tarteletto-Isorex zeer belangrijk is. “Ja, dat zijn wedstrijden om onszelf in de kijker te rijden, dus die staan in het rood aangestipt. Ook bij mij persoonlijk. Maar uiteindelijk maakt het niet uit om welke wedstrijd het gaat. Ik probeer in elke koers het beste van mezelf te geven en een goeie prestatie neer te zetten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.