Enzo Wouters (Lotto Soudal) ‘Belg van de dag’ in vierde rit Ronde van Turkije

Enzo Wouters (Lotto Soudal) ‘Belg van de dag’ in vierde rit Ronde van Turkije

foto: Cor Vos

zaterdag 20 april 2019 om 09:00

Na drie dagen Sport Vlaanderen-Baloise komt de ‘Belg van de dag’ in de Ronde van Turkije dit keer uit het Lotto Soudal Team. Enzo Wouters droeg gisteren zijn steentje bij aan het succes van Caleb Ewan. “Al heeft het hele team het goed gedaan”, klonk het na afloop.

Het werd een moeilijke keuze in Bursa. De drie Lotto Soudal-Belgen – Jasper De Buyst, Harm Vanhoucke en Enzo Wouters – leverden met zijn allen knap werk in functie van kopman Caleb Ewan. Ons oog viel uiteindelijk toch op Enzo Wouters. “Jasper (De Buyst, red) heeft het super aangepakt door op tien kilometer van de finish al de leiding te nemen”, vertelt Wouters. “Vanaf dan reed hij samen met Harm Vanhoucke op kop van het peloton. Iets dieper in de finale was het mijn taak om Caleb en Roger Kluge zo goed mogelijk voorin af te zetten op drie kilometer van de aankomst.”

En dat lukte perfect. “Ik heb Caleb en Roger tot in het spoort van Astana gebracht, vanaf dan was het aan hen. Knap hoe onze kopman het vervolgens afmaakte. Een finish als deze is echt wel ideaal voor hem, maar je met het ook nog afwerken. Dit doet deugd. Voor ons hier in Turkije, maar ook voor Lotto Soudal in het algemeen. Een leuke opsteker.”

Progressie
Ook voor Enzo Wouters zelf een prestatie die hem pleziert. Na een paar moeilijke jaren lijkt hij dit seizoen toch een stapje vooruit te hebben gezet. “Ik heb inderdaad een moeilijk 2018 achter de rug. Maar ik voel progressie. De volgende stap is ook zelf af en toe eens in de kijker te fietsen. Hierna staat de Vierdaagse van Duinkerke op de agenda. Ik weet niet of daar nog rappe jongens van de ploeg aan de start staan, maar ook in dienst van de ploeg kan ik mooie prestaties leveren. We zien wel wat het wordt.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair