EOLO-Kometa ontkent komst van López: “We hebben nooit over hem gesproken”
foto: Cor Vos (archief)
maandag 13 november 2023 om 14:47

EOLO-Kometa ontkent komst van López: “We hebben nooit over hem gesproken”

De Colombiaanse nieuwssite Antena 2 kwam met het verrassende nieuws naar buiten dat Miguel Ángel López dicht bij een overstap zou staan naar EOLO-Kometa, maar manager Ivan Basso verwijst dit in gesprek met Tuttobiciweb naar het rijk der fabelen. “We hebben binnen de ploeg nooit over hem gesproken.”

EOLO-Kometa, de ploeg van Basso en Alberto Contador, zou López een nieuwe kans willen geven als prof. Het Spaanse ProTeam is volgens Antena 2 enkel nog in afwachting van een beslissing van de UCI. In juli legde de internationale wielerunie López namelijk een voorlopige schorsing op en tot nog toe is er nog geen definitief besluit genomen over de verdere toekomst van de Colombiaan.

Tuttobiciweb besloot Ivan Basso te polsen voor een reactie, en de tweevoudig Girowinnaar is zeer duidelijk. “We weten allemaal dat Miguel Ángel López een ontzettend goede atleet is en een zeer sterke klimmer, maar hij maakt geen deel uit van onze plannen. We hebben binnen de ploeg nooit over hem gesproken. Ik kan wel vertellen dat we de komende dagen twee belangrijke transfernieuwtjes zullen aankondigen.”

De UCI schorst López voorlopig nadat onderzoek van het International Testing Agency (een onafhankelijk anti-dopingagentschap) wees op een mogelijke overtreding van antidoping-regels. De internationale wielerunie verdenkt de 29-jarige renner van mogelijk bezit en gebruik van een verboden middel in de weken voorafgaand aan de Giro d’Italia van 2022.

Wielerkoning in Zuid-Amerika
In 2023 reed López voor het Colombiaanse conti-team Medellín-EPM. In het Zuid-Amerikaanse circuit was de klimmer uitermate succesvol. In totaal boekte hij maar liefst 21 zeges op UCI-niveau. Een groot deel daarvan was in kleinere wedstrijden, maar hij won bijvoorbeeld ook een rit en het eindklassement van de Vuelta a San Juan (2.Pro). In de Vuelta a Colombia, die hij ook op zijn naam schreef, was hij in acht van de negen etappes de beste.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.