Erik Baska na vijf jaar weg bij BORA-hansgrohe
foto: Cor Vos
woensdag 3 november 2021 om 19:49

Erik Baska na vijf jaar weg bij BORA-hansgrohe

Aan het avontuur van Erik Baška bij BORA-hansgrohe komt na vijf jaar een einde. De 27-jarige Slowaak vertrekt na dit seizoen bij de Duitse WorldTour-formatie. Waar zijn toekomst ligt, is nog onbekend.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Op social media neemt BORA-hansgrohe afscheid van Baška, die sinds 2017 deel uitmaakte van de ploeg. Tot een overwinning in Duitse dienst kwam het niet voor de sprinter. Zijn enige profzege behaalde Baška namelijk tijdens de Handzame Classic in 2016, toen hij nog voor Tinkoff reed.

Baška werd in 2015 Europees kampioen bij de beloften en verdiende mede daardoor een transfer naar Tinkoff. Toen die ploeg een jaar later ophield te bestaan, ging hij met de Slowaakse enclave rondom Peter Sagan mee naar BORA-hansgrohe. Nu Sagan daar vertrekt, is er ook geen plek meer voor Baška.

Ook niet bij TotalEnergies, de Franse ploeg waarvoor de drievoudig wereldkampioen de komende jaren zal uitkomen. Voor welke ploeg Baška in 2022 wel uitkomt, is nog niet duidelijk.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.