Esteban Chaves: “In de Vuelta gebeuren altijd verrassende dingen”

vrijdag 23 augustus 2019 om 11:03
Esteban Chaves: “In de Vuelta gebeuren altijd verrassende dingen”

foto: Cor Vos

Esteban Chaves heeft een moeilijke periode achter de rug, maar de Colombiaan lijkt eindelijk weer terug na een hardnekkige knieblessure, de Ziekte van Pfeiffer en persoonlijke problemen. De klimmer van Mitchelton-Scott begint morgen als absolute kopman aan de Ronde van Spanje. “Ik hou van de Vuelta”, zo liet hij weten op de Vuelta Topriders Press Conference.

Het is niet zo vreemd dat Chaves warme gevoelens koestert voor de derde grote ronde van het jaar, aangezien hij vier jaar geleden zijn doorbraak beleefde in de Vuelta. De goedlachse renner won toen namelijk twee etappes en werd vijfde in het algemeen klassement. Een jaar later (derde) finishte hij zelfs op het eindpodium.

Na zijn wonderjaar 2016 kende Chaves echter veel pech en blessureleed. Tot overmaat van ramp bleek hij ook nog te kampen met de Ziekte van Pfeiffer. Hierdoor had de Colombiaan moeite om zijn niveau te halen, maar dit jaar lijkt hij de weg naar boven te hebben gevonden. Zo won hij in de voorbije Giro d’Italia een bergetappe.

De factor Primož Roglič 
Bijna vier maanden na zijn Italiaanse triomf is Chaves klaar om te beginnen aan de Vuelta. “Ik hoop dat ik het kan waarmaken. Het is al speciaal dat ik aanwezig ben op de persconferentie.” De 29-jarige renner werd geflankeerd door onder meer Primož Roglič. “Roglič is uiteraard in goede vorm. Ik denk dat hij kan rekenen op de sterkste ploeg.”

“Maar in de Vuelta gebeuren altijd verrassende dingen, wat de koers ook zo leuk maakt. Bovendien hou ik van het land, de mensen, het weer en het eten. Je moet blijven genieten van het leven als wielrenner. We vergeten soms dat we onze droom leven”, aldus Chaves.

Esteban Chaves tijdens de Vuelta van 2015 – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.