Esteban Chaves twee jaar langer bij Mitchelton-Scott
foto: Cor Vos
vrijdag 11 oktober 2019 om 16:05

Esteban Chaves twee jaar langer bij Mitchelton-Scott

Esteban Chaves heeft zijn aflopende contract bij Mitchelton-Scott met twee jaar verlengd tot eind 2021. Deze contractverlenging volgt op zijn zesde seizoen bij de ploeg, waarin hij de stijgende lijn weer te pakken had na een periode vol pech, blessures en ziekte.

In de seizoenen 2015 en 2016 veroverde Chaves de wielerwereld met etappezeges in de Vuelta a España en de Giro d’Italia en winst in de Ronde van Lombardije, maar blessures en klierkoorts wierpen hem ver terug. Dit jaar bleef de pechduivel hem bespaard, waardoor zijn ritwinst in de negentiende rit van de Giro als een opluchting voelde. Later kreeg hij het vertrouwen van zijn ploeg om de rol van kopman te vervullen in de Vuelta.

“Ik ben heel blij”, reageerde Chaves op zijn contractverlenging. “Ik heb me altijd erg goed gevoeld in deze organisatie, bij dit team en met deze jongens. We zijn als een grote familie, dus ik ben erg blij dat ik hier nog twee jaar kan blijven.” De Colombiaan ervoer 2019 als een jaar waarin hij elke maand en elke wedstrijd een nieuwe stap omhoog kon zetten, zo zei hij. “Het was een geweldig jaar en stap voor stap werken we eraan om terug te keren op mijn beste niveau.”

‘Hij kan elke wedstrijd op de kalender winnen’
Ploegbaas Matt White vindt dat Chaves aan het huidige seizoen veel positiefs kan meenemen. “Zijn gezondheid was erg goed dit jaar en we weten dat als hij kan terugkeren op zijn oude niveau, hij elke wedstrijd op de kalender kan winnen. Hij is erg gemotiveerd om meer doelen op meerdere terreinen te bereiken en daarom zullen er enkele verrassingen aankomen op zijn programma voor komend seizoen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.