Ethan Hayter bezorgt INEOS Grenadiers zege in Giro dell’Appennino
foto: Cor Vos
zaterdag 19 september 2020 om 15:37

Ethan Hayter bezorgt INEOS Grenadiers zege in Giro dell’Appennino

Ethan Hayter heeft de Giro dell’Appeninno gewonnen. De Brit van INEOS Grenadiers overleefde de Appennijnse heuvels, waarna hij in een sprint Alessandro Covi en Robbert Stannard baas was.

De Giro dell’Appeninno kon rekenen op de aanwezigheid van zes WorldTour-teams. Astana, Mitchelton-Scott, Movistar, Bahrain McLaren, UAE Emirates en INEOS Grenadiers hadden deze Italiaanse profwedstrijd aan de kalender toegevoegd. Daarnaast zorgde ook de Italiaanse selectie, die Vincenzo Nibali had opgeroepen, voor een kwaliteitsimpuls op de startlijst.

Het duurde even voor een kopgroep de zegen kreeg van het peloton. Na meer dan een uur wisten dan toch zeven renners weg te rijden. Fabien Doubey, Yukiya Arashiro, Michael Belleri, Hernán Aguirre, Sebastián Mora, Ruben Férnandez en Mulu Hailemichael deden een verdienstelijke poging, reden enkele minuten voorsprong bij elkaar, maar verdwenen van het front toen de finale begon.

Vincenzo Nibali in actie – foto: Cor Vos

Gianluca Brambilla deed daarna een goede poging. Met nog meer dan veertig kilometer te gaan, reed de Italiaan weg uit het peloton. Achter hem vormde zich een omvangrijke groep achtervolgers, maar het duurde even voordat zij de aansluiting met de renner uit de Italiaanse selectie konden maken.

Dat gebeurde diep in de slotfase dan toch, waarna een compacte groep om de zege kon sprinten. INEOS Grenadiers wist daarna met de jonge Ethan Hayter aan het langste eind te trekken. Hayter bleef uiteindelijk Alessandro Covi en Robbert Stannard voor.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.