Ethias Cross Kruibeke gaat niet door
© Cor Vos
Nico Dick
donderdag 6 januari 2022 om 11:33

Ethias Cross Kruibeke gaat niet door

De organisatoren van de Ethias Cross Kruibeke – de Polderscross – een streep trekken door hun jaarlijkse veldrit, die dit seizoen op 5 februari op de agenda stond. “Alle evenementen in Kruibeke zijn verboden tot dan”, vertelt woordvoerder Bram De Brauwer.

Er is niet alleen een verbod op de aanwezigheid van publiek bij sportwedstrijden, wat in België al zeker tot 28 januari duurt en waarvan niemand weet wat er daarna zal gebeuren, maar ook de locatie blijkt een probleem.

“Alle evenementen in Kruibeke zijn sowieso verboden tot die tijd”, zegt De Brauwer. “Los daarvan is ook de polder waar de cross zou doorgaan, niet hermetisch af te sluiten, tenzij met vijf kilometer hekwerk en dat ziet de burgemeester ook niet zitten.”

Ook vorig jaar werd de Polderscross overigens niet op deze locatie georganiseerd. “Dan is uitgeweken naar de groeve van Argex. Maar dat is door werkzaamheden en om logistieke- en veiligheidsredenen niet meer mogelijk”, geeft De Brauwer  nog mee. In 2019 was Kruibeke het decor van het BK veldrijden.

Concreet betekent dit dat Maldegem (woensdag 2 februari) voorlopig de zevende en laatste Ethias Cross van het seizoen zal zijn. Vorig jaar werd in extremis de Waaslandcross in Sint-Niklaas toegevoegd aan de reeks Ethias Crossen. Of dat ook dit jaar een optie is, weten we vandaag niet. “We gaan na het BK de opties bekijken”, zegt Christophe Impens van Golazo.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.