Ethias Cross: Sint-Niklaas vervangt Kruibeke, nieuwe datum voor Maldegem
Eli Iserbyt won de Waaslandcross in 2021 - foto: Cor Vos
donderdag 13 januari 2022 om 12:55

Ethias Cross: Sint-Niklaas vervangt Kruibeke, nieuwe datum voor Maldegem

Er worden twee veranderingen doorgevoerd in de Ethias Cross-kalender van februari. Terwijl de Poldercross in Kruibeke, die op 5 februari gepland stond, geen doorgang kan vinden, gaat de Parkcross in Maldegem van 2 naar 5 februari. De Waaslandcross in Sint-Niklaas wordt toegevoegd aan de competitie en zal op zaterdag 19 februari het Ethias Cross-seizoen afsluiten.

De reden dat de Poldercross afgelast wordt, is dat het college van burgemeester en schepenen van Kruibeke niet het risico wil nemen dat er publiek op de cross afkomt. Volgens de laatste coronamaatregelen is dit niet toegestaan, maar de ligging van het parcours maakt dat de gemeente Kruibeke de kans op de komst van toeschouwers reëel acht.

Door het wegvallen van Kruibeke gaat, allereerst, de Ethias Cross in Maldegem van woensdag 2 februari naar zaterdag 5 februari, de datum van Kruibeke. Dat heeft te maken met het WK in de Verenigde Staten, dat plaatsvindt in het weekend van 29 en 30 januari. De renners krijgen nu enkele dagen meer rust.

Als vervanging van de Poldercross in Kruibeke, wordt de Waaslandcross in Sint-Niklaas toegevoegd aan de Ethias Cross-kalender. Net als vorig jaar. Ook toen werd de veldrit in Sint-Niklaas op de valreep een klassementscross in plaats van een ‘losse’ veldrit.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.