Waaslandcross Sint-Niklaas toegevoegd aan Ethias Cross
De Waaslandcross van 2018 - foto: Cor Vos
maandag 18 januari 2021 om 16:48

Waaslandcross Sint-Niklaas toegevoegd aan Ethias Cross

De Ethias Cross heeft een vervangende wedstrijd gevonden voor de afgelaste cross in Maldegem van 3 februari. In plaats daarvan wordt de Waaslandcross van zaterdag 20 februari in Sint-Niklaas toegevoegd aan de wedstrijdreeks. De Waaslandcross is daarmee de afsluiter van de Ethias Cross-reeks deze winter, maakt organisator Golazo maandag bekend.

De Parkcross van Maldegem werd geschrapt, omdat in het centrum van het dorp te weinig ruimte was om de wedstrijd te organiseren onder de geldende coronamaatregelen. Golazo ging daarom op zoek naar een vervangende cross op 3 februari, maar dat bleek onmogelijk. Wat wel mogelijk was, was het toevoegen van de Waaslandcross aan de Ethias Cross-serie. Die wedstrijd stond al op de kalender, maar krijgt nu het label ‘Ethias Cross’ om de nek.

De Ethias Waaslandcross wordt verreden op het provinciaal domein ‘De Ster’ in de Oost-Vlaamse stad en zal worden uitgezonden op Sporza. Christophe Impens van Golazo is blij met deze oplossing. “Het was puzzelen van begin tot eind om zoveel mogelijk wedstrijden in stand te houden. We zijn dan ook verheugd dat we renners, sponsors én fans een volledige Ethias Cross-kalender kunnen aanbieden”, geeft hij aan.

“De Ethias Waaslandcross in Sint-Niklaas is bovendien een mooi alternatief voor de geannuleerde Parkcross in Maldegem. De veldrit kan doorgaan in een volledig afgesloten domein. Mijn dank gaat uit naar alle partners en VTM in het bijzonder, voor hun flexibiliteit en begrip in deze moeilijke tijden. We zijn ervan overtuigd dat de renners en rensters zich nog een keer gaan smijten in dat laatste crossweekend van het seizoen”, aldus Impens.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.