‘Wilier Triestina-Selle Italia bezig met Visconti en Dayer Quintana’
foto: Sirotti
donderdag 8 november 2018 om 09:10

‘Wilier Triestina-Selle Italia bezig met Visconti en Dayer Quintana’

Wilier Triestina-Selle Italia hoopt binnenkort te stunten met de komst van Giovanni Visconti en Dayer Quintana. Daarnaast staat de Nederlander Etienne van Empel staat voor een bijzondere transfer naar de Italiaanse ploeg. Dat melden diverse bronnen rond de ploeg aan TuttoBiciWeb.

Van Empel is een van de nieuwkomers. De 24-jarige coureur zou na vier jaar de overstap maken van Roompot-Nederlandse Loterij. Daar was geen plek meer voor hem na de fusie met Veranda’s Willems-Crelan. De andere nieuwkomers zouden Umberto Marengo (Viris), Lorenzo Fortunato, Moreno Marchetti (beiden Hopplà) en Davide Gabburo (Amore&Vita) zijn.

Visconti, Quintana en nieuwe sponsor
Die transfers zijn nog redelijk kleine vangsten, want achter de schermen werken ploegmanagers Angelo Citracca en Luca Scinto aan de komst van Giovanni Visconti (Bahrain Merida) en Dayer Quintana (Movistar). Citracca en Scinto wilden niet reageren op het nieuws. De ProContinentale ploeg is naar verluidt ook rond met een nieuwe sponsor, namelijk het Oostenrijkse fietsenmerk KTM. De aankondiging van die samenwerking zou eind november gepland staan.

Van de selectie van 2018 blijven Simone Bevilacqua, Giuseppe Fonzi, Luca Pacioni, Luca Raggio, Massimo Rosa, Simone Velasco en Edoardo Zardini bij Wilier Triestina-Selle Italia. De ploeg is ook erg tevreden over Sebastian Schönberger, die afgelopen juni aansloot bij de selectie. Verwacht wordt dat de Oostenrijker snel een nieuw contract krijgt.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.