Etixx-Quick-Step wil stempel drukken op Eneco Tour
Foto: Tim de Waele / Etixx-Quick Step
zondag 18 september 2016 om 11:13

Etixx-Quick-Step wil stempel drukken op Eneco Tour

Etixx-Quick-Step heeft bekendgemaakt met welke acht renners het morgen van start gaat in de Eneco Tour. Voor de sprints vertrouwt de Belgische formatie op Marcel Kittel en Tom Boonen. Voor het algemeen klassement heeft het met Tony Martin en Zdenek Stybar twee oud-winnaars in de gelederen, maar de ploeg ziet ook kansen voor Bob Jungels en Niki Terpstra.

“De Eneco Tour gaat geen makkelijke wedstrijd worden met alle kasseien, heuvels en twee etappes tegen de klok”, vertelt ploegleider Tom Steels. “Maar we zijn gemotiveerd om onze stempel te drukken. We kunnen in de vlakke etappes en de tijdritten meespelen om de overwinning, dus we hopen daar een goed resultaat te behalen. Voor het klassement hebben we verschillende troeven met Bob Jungels, Tony Martin en Niki Terpstra. Maar we bekijken het van dag tot dag en zullen zien hoe het gaat.”

Steels verwacht dat kleine tijdsverschillen ervoor zorgen dat het lang spannend blijft. “De gouden kilometer is iets wat we in de gaten moeten houden. Die seconden kunnen aan het einde van de week belangrijk zijn. Ik ben er zeker van dat het een spannende wedstrijd gaat worden die beslist gaat worden op de slotdag. De verschillen zullen tot dan niet erg groot zijn.”

Selectie Etixx-Quick Step voor Eneco Tour (19-25 September)
flag-be Tom Boonen
flag-lu Bob Jungels
flag-be Iljo Keisse
flag-de Marcel Kittel
flag-de Tony Martin
flag-cz Zdenek Stybar
flag-nl Niki Terpstra
flag-it Matteo Trentin

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
18 september 2016 11:15
En waarom zou Boonen geen klassement kunnen rijden hier? 10 km tijdrijden kan hij ook wel aan dicht bij de eerste plaats als hij er vol voor gaat, ploegentijdrit is dit een kanshebber op winst en er is geen ardennenetappe.
18 september 2016 11:27
Tom is zeker kanshebber. Een gemotiveerde Boonen in vorm hoeft 10km tijdrijden niet te vrezen.

En wat kan/wil Niki? Met welk doel heeft hij de Vuelta (uit-)gereden? Dit lijkt een uitgelezen kans voor hem om de Eneco Tour op zijn palmares te zetten.
18 september 2016 11:28
@ glenn485. Maar wie zullen ze nu uitspelen voor de sprints. Boonen of Kittel?
Want wat jij hier nu beschrijft lijkt het me meer dan logisch dat ze Boonen uitspelen met al de te verdienen bonificaties.
18 september 2016 11:34
@Jan Blokland, beide hoeven elkaar niet in de weg te staan imo. Met de gouden kilometer vallen ook 9 seconden boni te verdienen, daar kan Boonen zo goed als evenveel seconden verdienen als hij zou verdienen met de sprint. En dan kan Kittel voor de rit gaan.
18 september 2016 11:38
Ja Klopt. Maar ik denk zelf dat als Boonen de Eneco wil/kan winnen dat hij toch ook voor etappe winst moet gaan i.v.m. de boni's. Zodra het niet meer het geval is zullen ze kittel wel uitspelen is mijn verwachting.
18 september 2016 11:45
Kittel heeft nog een bondscoach te overtuigen, toch? Dat zou een reden kunnen zijn hem te laten sprinten.
18 september 2016 12:17
Grappig dat Boonen hier als een serieuze kandidaat wordt gezien, omdat hij in het verleden weleens een goede korte tijdrit afhaspelde. Gezien z'n huidige vorm op de tijdritfiets, gaat ie daar al 1:30 verliezen op Martin en Dumoulin. Wellicht ook nog een zo'n 0:45 op Sagan. Waar wil ie dat ooit goed gaan maken?
18 september 2016 12:21
Da mag nie
18 september 2016 20:09
Wat een team...
19 september 2016 10:08
Het is een een open Tour met kandidaten zat die het hele parcours aankunnen,maar wat we gisteren van Sagan hebben gezien is om van te snoepen. Wie kan die vent kloppen ? Wat een krachtpatser Heb je ze zien rijden de Etix-Quick-Step garde? Ik tip op hem alhoewel Tom Boonen zeker niet te onderschatten valt.
19 september 2016 11:00
Enorm sterk team heeft etixx-Quick-Step!
De verwachtingen zijn hoog!
19 september 2016 11:46
@ Rhohan

Lijkt me duidelijk dat Boonen dat tijdritje niet gaat winnen, maar hij zal er toch zeker geen 10 seconden per kilometer verliezen. Ik denk ook dat Boonen tot de podiumkandidaten voor het klassement gerekend mag worden.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.