‘Eugert Zhupa vindt toch nog een nieuwe ploeg’

Door , dinsdag 11 december 2018 om 16:01
‘Eugert Zhupa vindt toch nog een nieuwe ploeg’

foto: Sirotti

De carrière van Eugert Zhupa leek als een nachtkaars uit te gaan, maar de Albanees lijkt tóch nog een nieuwe ploeg te hebben gevonden voor 2019. De 28-jarige renner is namelijk gespot in het Portugese Algarve, waar de nieuwe Ierse ploeg Evo Pro Racing op trainingskamp is.

De continentale formatie heeft op Instagram Stories een foto gedeeld, waarop te zien is dat de renners van Evo Pro Racing bezig zijn aan een trainingsritje. Zhupa koerst – nog in het tenue van zijn vorige werkgever Wilier Triestina-Selle Italia – naast de Italiaan Seid Lidze, die nadrukkelijk in verband wordt gebracht met de Ierse formatie.

Zhupa kwam de afgelopen vier seizoenen uit voor Wilier-Triestina-Selle Italia. Hij reed voor de ProContinentale ploeg onder meer vier keer de Giro d’Italia. Eerder besteedde WielerFlits al aandacht aan de Albanees in de rubriek renner zoekt team. Hij gaf recent nog aan weinig hoop te hebben wat betreft zijn toekomst.

Veertien renners
Zhupa lijkt nu echter toch een ploeg te hebben gevonden voor aankomend seizoen. Evo Pro Racing heeft eerder al laten weten dat het zijn eerste jaar zal beginnen met 14 renners. Er zijn tot nu toe zeven aanwinsten gepresenteerd, met Harry Sweeny, Matthew Teggart, Daniel Whitehouse, Daire Feeley, Albert Muela Galvez, Cormac McGeough en Aaron Kearney.

De ploeg zal binnen afzienbare tijd de overige renners bekendmaken. De kans is (levens)groot dat Eugert Zhupa één van die renners is.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.