Eurométropole Tour verplaatst naar woensdag tussen WK en Roubaix

dinsdag 13 april 2021 om 19:17
Eurométropole Tour verplaatst naar woensdag tussen WK en Roubaix

In 2019 won Piet Allegaert de Eurométropole Tour - foto: Cor Vos

De Eurométropole Tour gaat dit jaar door op een andere datum dan aanvankelijk gedacht. De Belgische eendagskoers stond gepland voor zaterdag 2 oktober, maar is verplaatst naar woensdag 29 september. Dit mede door de verschoven editie van Parijs-Roubaix.

“Na een ontmoeting met Belgian Cycling, de Franstalige wielerfederatie en de organisatie is een nieuwe datum vastgesteld voor de tachtigste editie van de Eurométropole Tour”, klinkt het in een persbericht. “Na de aankondiging van het uitstel van Parijs-Roubaix naar 3 oktober, kon onze koers niet georganiseerd worden op 2 oktober.”

Met de nieuwe datum komt de Eurométropole Tour midden in de week tussen het WK wielrennen in Vlaanderen, met de slotdag op zondag 26 september, en Parijs-Roubaix. “Dit zal ongetwijfeld een deelnemersveld van hoog niveau bieden”, hoopt de organisatie. De oorspronkelijke route tussen Tournai en Louvière blijft intact.

In tegenstelling tot de Eurométropole Tour heeft Famenne Ardenne Classic, gepland voor 3 oktober, geen nieuwe datum kunnen vinden. Die koers gaat voor het tweede jaar op rij niet door.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.