Europcar stopt eind 2015 met sponsoring wielerploeg
vrijdag 17 oktober 2014 om 16:48

Europcar stopt eind 2015 met sponsoring wielerploeg

Europcar zal nog een seizoen de wielerploeg van Jean-René Bernaudeau sponsoren, meldt de woordvoerster van het bedrijf tegen L’Équipe. Eind 2015 loopt het contract tussen het autoverhuurbedrijf en de wielerploeg ten einde, waarna Europcar de verbintenis niet zal doorzetten. ”We wilden zo snel mogelijk een beslissing nemen, zodat het team op zoek kan naar een nieuwe partner”, zegt Nathalie Poujol.

In 2011 stapte Europcar in het profwielrennen. Zij namen de sponsoring over van het toenmalige Bbox Bouygues Telecom. Thomas Voeckler is vanaf het begin het boegbeeld van de groene formatie van ploegbaas Bernaudeau. De eerste drie jaar ging het team door het leven als ProContinentale formatie, in 2014 promoveerde het naar de WorldTour. Voor volgend seizoen is een WorldTour licentie al zo goed al zeker.

Europcar was in 2011 en 2012 succesvol in de Tour de France. In het eerste jaar boekte de ploeg een overwinning, toen Pierre Rolland solo zegevierde op de Alpe d’Huez. Thomas Voeckler eindigde in die Tour als vierde in het algemene klassement na dagenlang de gele trui te hebben gedragen. Het jaar daarop won de ploeg liefst drie ritten. Twee keer was Voeckler aan het feest, maar ook Rolland wist weer te winnen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.